Meg lehet ismételni a terheléses vércukor vizsgálatot, a 120-as eredmény 8, 0 lett, kötelező a cukorgondozóba járás?
Az "otthon van készülékünk" azt jelenti, hogy vércukormérőtök van? Mert ha igen, akkor szerintem menj el a cukorgondozóba 1x, beszéld meg velük, hogy te rendszeresen méred a vércukrodat, ismered a diétát mert a férjed érintett. Szerintem ha látják, hogy tudod, hogyan kell ellenőrizni magad, akkor nem ragaszkodnak majd hozzá, hogy folyamatosan oda járj. Az önellenőrzés alatt azt értem, hogy mondjuk heti 1x megméred a reggeli vércukorszinted és valamelyik étkezés után 1 és 2 órával is, hogy lásd, nem tolja-e föl nagyon.
Amúgy akkor tényleg lehet magasabb a cukorterhelés eredménye, ha nagyon kevés szénhidrátot eszel, de ha csak cukrot eszel keveset, szénhidrátot amúgy fogyasztasz normális mennyiségben, akkor nem kéne rossznak lenni az eredménynek.
Ha megettél a vizsgálat előtti 2 napban napi min. 150 gramm szénhidrátot, akkor ez az eredmény valid és egyértelműen GDM-et jelez. El kell menni a diabetológushoz, és nem hiszem, hogy nagy engedményeket fognak tenni, mert az ellenőrzés azért kell, romlik-e annyit, hogy inzulin is kelljen. Másrészt, amit írtak is, lehet, hogy neked nem olyan diétát kell tartanod, mint a férjednek (teszem azt, neki 160grammos, neked meg 180grammos).
Az, hogy egészségesen táplálkoztál eddig, sajnos nem tudja kivédeni, hogy GDM alakuljon ki.
Még egy apróság: ha valaki kevés szénhidrátot eszik, akkor általában az éhgyomri vércukorérték elkezd emelkedni, jellemzően 5 mmol/l fölött lesz. Mivel a tied alacsony, szerintem nem a mérés előtti szénhidrátfogyasztásoddal volt a baj. A terhességi diabétesz attól alakul ki, hogy a szervezet elkezdi pusztítani az inzulintermelő sejteket, ami nagyon más mechanizmus, mint ahogy a 2-es típus kialakul.
(Méricskélni meg szerintem érdemes otthon, mert az ételek hatása egyéni. Nekem egy tányér földieper okozta az eddigi egyik legnagyobb vércukorcsúcsot.)
Terhesség előtt nekem sem volt bajom a cukrommal... És terhesség után vissza is állt a dolog..
Terhelésen éhgyomri 4,3 volt a 2 órás meg 9 vmennyi...
Nekem sem volt kedvem menni a diabetológiára de a gyerek az első...
160 grammos diétára fogtak, hát nem jött be diéta ide vagy oda 6,7 felett volt a cukrom, főleg a reggeli volt mindig magas.. Így inzulinnal toltam végig a terhességem maradék idejét...
Amúgy a diabetológia nálunk nagyon kaki volt... Heti egy nap 10-től 12ig... Vártál 2.órát 5 percért h elmondják ugyanazt amit korábban...
Amúgy nekem mint írtam 160 grammos diétát írtak fel, 6 étkezésre...
Reggel 30 g, tízórai 20, ebéd 50, uzsonna 20, vacsi 30, utóvacsi 10...
Írni kellett mikor, mit ettél, és h étkezés után egy órával mennyi volt a cukrod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!