Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért más itthon a vércukor...

Miért más itthon a vércukor eredményem, mint a kötelező terheléses vizsgálaton?

Figyelt kérdés
Megállapiották nálam a terhességi cukorbetegséget.Itthon mérem rendszeresen a cukromat és mindig jók az értékek.Most akkor beteg vagyok vagy nem,mert teljesen összezavarodtam.Megbizhatóak az otthon használatos vércukormérő kütyük?
2008. jan. 25. 14:12
 1/9 anonim ***** válasza:
53%

Ez fura...

Miért méred, ha nincs gond? Ennyire nem szabad izgulni...

Szerintem megbízhatóak az otthoni gépek, minden cukros ezt használja...

Rendesen méred? Ugyanúgy éhgyomorra?

A terhességnél terheléses cukrot csinálnak, lehet azért lett más...

EGyeztess az orvosoddal

2008. jan. 25. 14:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Azóta mérem mióta kiderült.És mérem éhgyomorra is és evés után is 2 órával.És mégcsak nem is diétázom.Ezért nem értem,hogy miért eltérőek az értékek az itthoni meg a kórházi mérés között.
2008. jan. 25. 14:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

ooooooooh, detto, ugyanebben a cipőben járok!!! Éppen most, és kétségek között vagyok...tisztára, komolyan mondom... Nekem éhgyomri 4.6 lett, terhelés után 8.0 a kórházban. (János kórház, csak nem te is????)Ez volt kb két hete. Azóta naponta 5ször mérem legalább, és nem ment eddig 5.0 fölé. Egyszer volt 5.9 kakaóscsiga és kakaó -reggeli- után. beijedtem rendesen, alig merek enni, de azért néha elcsábulok. De én eddig is normálisan ettem, és én arra tudom fogni, hogy túl nagy terhelés ez a 75 g szőlőcukros víz... vagy nem tudom. Én hétfőn megyek délután a dokimhoz, ő biztosan megmondja, mi a helyzet ilyenkor. Senki nem cukros a családunkban, én sem voltam az soha, és unokanővéremnek uez volt (szintén Jánosban)hogy a terheléses neki 7.9 lett és otthon mindig jó eredmény. Ő is izgult nagyon, de azóta megszülte egészséges kisfiát és minden rendben. Neki is otthon mindig 5.0 körül mozgott a cukor... Egyébként a védőnőm erre azt mondta, h ha otthon jó, akkor nincs gond, ők is ilyennel mérnek.. Te nem írtad neked mennyi otthon, de nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen nálad is!!! Majd hétfőn este írok, ha tudok valamit :)

üdv, és ne izgulj!!!

28 hetes kismama

2008. jan. 25. 20:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok az előző hozzászóló. Azt mondta a háziorvos, hogy ez teljesen normális érték, nődokim szerint magas. A vizsgálatot ismételni kell, ugyanis még az előzőnél stresszes is voltam, ami köztudottan nagyon megdobja a cukrot. De ha másodszorra is magas lesz, akkor egy nap kórház és beállítják a diétámat dietetikusok. Nálad mi a helyzet?
2008. jan. 30. 06:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Én vagyok a kérdező!Engem valószinü holnap fognal újra küldeni terhelésesre.Remélem nem lesz magas ujra,majd megírom,hogy mi a helyzet!
2008. jan. 30. 10:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Rendben, én is holnap megyek reggel:) Te melyik kórházba? Vidd a vércukormérőd és mérd magadnak is az adatok összehasonlítása miatt. Én is azt fogom. És nem fogok két órán át ülni, hanem sétálok egyet. Talán azt lehet, mert amúgysem ülök soha evés után... És citromot is facsarok a löttybe :) És nem leszek ideges, és nem vacsorázok tejberizst este 8kor mint legutóbb. :) Kiváncsi leszek, én is megírom este az eredményt. Na drukkoljunk egymásnak!!! pusszi
2008. jan. 30. 12:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

:( na eredmény sajna nálam nem változott, úgyhogy DIÉTA. De nem keseredtem el, veszek egy digitmérleget és mérek mindent... 2 hónap van még hátra, simán kibírom, és persze normális kajákat fogok enni, csak a magas glikémiásakra figyelek, tudod, amitől jobban felugrik a cukor. Édesség egyelőre kivonva, a szülés után bevágok egy nagy tábla csokoládét:) A mérőm, pedig tökéletes pontossággal működik, itthon továbbra is normálisak az eredmények, ez a terhelt apám, hogy megugrott...hihetetlen. Írj, hogy veled mi a helyzet, gondoltam ma rád is, remélem, neked legalább határ alá szökött:)

Pussz

2008. jan. 31. 18:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Voltam terhelésesen.Jó lett az eredmény,7.2.:))Hála az égnek!Ettől függetlenül odafigyelek arra,hogy ne vigyem túlzásba az édességevést.(a kilók nem kegyelmeznek)Fel a fejjel!Kellemes babucivárást,már nem sokat kell kibirnod csoki nélkül!Puszi
2008. febr. 1. 09:56
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
De örülök neked! :) Persze, valahogy én is kibírom azt a két, két és fél hónapot, főleg, hogy a gyerekemről van szó. Én is arra figyelek oda, h napjában többször egyek keveset, változatosan, hogy az anyagcserém működjön egy szinten, és ne ingadozzon. Persze cukros, csokis, lisztes dolgok kilőve. Neked is nagyon sok egészséget és a babának is!!! Vigyázzatok magatokra, jól elvoltunk itt :) Puszi
2008. febr. 1. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!