Kötelező a terheléses vércukor vizsgálat? Nektek
csináltak?
Figyelt kérdés
24 hetes vagyok, 2 napja voltam vérvételen, de ilyen vizsgálat nem volt. Legközelebb 28 hetesen megyek az orvosomhoz. Az asszisztense megkérdezte, amikor írta a beutalót a laborba, hogy ide is küldjön-e, de azt mondta a dokim, hogy nem kell...Én úgy tudom, hogy ez azért kéne...Nem?
Kórháztól függ!én a Margit kórházba járok,nekem múlthéten volt a 2.ik terheléses!az orvosod,ha jónak látja elküld! amúgy nem a világ legjobb dolga ez a cukros ital!jó babavárást!27 heteske
2009. febr. 8. 09:58
2/17 anonim válasza:
Szerintem ez kötelező,a védőnő és a háziorvos adja a beutalót, legalábbis nálunk. 26 hetesen kellett menni.
2009. febr. 8. 09:59
3/17 anonim válasza:
Szerintem kötelező, nekünk 26 hetesen kellett menni terheléses vérvételre és az eredménytől függően küldenek tovább ha kell( ha rossz lenne az eredmény). Én mentem 32 hetesen is mert sokat híztam és a védőnő azt mondta ez az előírás , menni kell megint, és tényleg jól tette mert ez a második már egy kicsit magas lett (8,4 a 7,8 helyett)és mennem kellett a cukor gondozóba ahol előírták a diétát+ semmi cukor, még teát is édesítőszerrel kell innom.
Úgyhogy szerintem kötelezőnek kell lennie.
Üdv 37 hetes km
2009. febr. 8. 10:05
4/17 anonim válasza:
Nem kötelező. Akkor csinálják, ha a családodban volt cukorbeteg, vagy ha az előző vérvételekkor magasabb volt a vércukrod. Nekem soha nem csináltak.4 gyerekes anyuka
2009. febr. 8. 10:06
5/17 anonim válasza:
Anyám idejében még nem volt ,az utolsót 12 éve szülte.
Senki nem kérdezte van e cukros a családban. Azért fontos mert árt a gyereknek, az ismerősöm azóta hogy szűlt inzulinozza magát.
2009. febr. 8. 10:11
6/17 anonim válasza:
Szia!
Szegeden kötelező a 24. héten a terheléses vércukor vizsgálat. Akkor is ha nincs cukros a családban. A beutalót a központi védőnői szolgálat adja. (ök azok, akiknek a 4 pecsétje szükséges az anysági támogatáshoz).
Üdv: 38 heteske
2009. febr. 8. 10:13
7/17 anonim válasza:
Nálunk az orvos négy kötelező pecsétje kell, amit a négy kötelező Uh után ad.
2009. febr. 8. 10:21
8/17 anonim válasza:
Úgy látom ismét rosszul tudom. Nálunk NEM küldenek senkit terheléses cukorvizsgálatra, ha nincs rá különösebb indok. 24 hetesen is csak a normál vérvétel volt. Előzőnek: nem a védőnők pecsétje kell, hanem a gondozást végző orvosé!!! tessék, le lehet pontozni! Úgy látszik, ez is olyan, mint a magzatmozgások számoltatása: van ahol kérik, van ahol nem...
2009. febr. 8. 10:32
9/17 anonim válasza:
A lányommal nem csinálták meg(laboros hanyagság)most viszont megcsinálták!És milyen fincsi volt!!!
2009. febr. 8. 10:36
10/17 anonim válasza:
Elég baj ha arra felétek nem kérik, én 3 generácion keresztül tudom hogy nincs és nem is volt cukorbeteg a családban mégis elküldtek terhelésre 26 hetesen, mert ez nagyon FONTOS nemcsak a te hanem a baba szempontjábol is mert ha van probléma a cukorral az kihat a babára, akár cukorbetegen is születhet, vagy épp óriás bébiként, ha az anya cukorbetegségét nem ismerik fel és nem kezelik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!