Kötelező a terheléses vércukor vizsgálat? Nektek csináltak?
Figyelt kérdés
24 hetes vagyok, 2 napja voltam vérvételen, de ilyen vizsgálat nem volt. Legközelebb 28 hetesen megyek az orvosomhoz. Az asszisztense megkérdezte, amikor írta a beutalót a laborba, hogy ide is küldjön-e, de azt mondta a dokim, hogy nem kell...Én úgy tudom, hogy ez azért kéne...Nem?2009. febr. 8. 09:53
11/17 anonim válasza:
A magazat mozgás számolása is csak a te és a baba egészsége miatt kell. Nem vagyok benne biztos, de a napi 10 mozgásnak meg kell lennie és nem azért mert a doki kéri, hanem hogy nektek ne legyen bajotok.
12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Azt hiszem holnap lemegyek a háziorvosomhoz,és kérek tőle beutalót.
2009. febr. 8. 10:49
13/17 anonim válasza:
Én is a Margitba járok, ott azoknak csinálják
-35 év feletttek
-családjában cukorbeteg
-túlsúlyos
-előző terhességnél volt cukorbetegsége.
Inkább csinálják és az derüljön ki, hogy nem vagy az, mint nem és végül gond legyen.
Nekem is most a 2. terhességemnél magas lett a cukrom, úgyhogy diétáznom kell ill. rendszeresen ellenőriznek.
36 hetes
14/17 anonim válasza:
Azt, hogy van-e a családban cukorbeteg, mindenkitől megkérdezik az első alkalommal, mikor a kiskönyvet kiállítják.Azt meg nem mondtam, hogy ha félsz, ne kérj beutalót, hanem a saját (többszöri)tapasztalatomat írtam le.Két orvoshoz és a védőnőkhöz is rendszeresen jártam, mindenki azt mondta, amit leírtam....
15/17 anonim válasza:
Én nem tudom, hogy kötelező-e mindenhol (a válaszokból ítélve nem), de annak kellene lenni. Mert abból, hogy valakinek a családjában volt-e cukros, vagy bármilyen genetikai hajlam lenne rá, teljesen mindegy. Ez terhességi cukorbetegség! és lehet, hogy soha senkinek nem volt, a kismamának mégis lesz a terhessége alatt ( a szülés után meg el is múlik), ezért is kell mérni. És fontosabb, hgoy kiderüljön,mint hogy milyen íze van a cukros löttynek, mert sok bajt okozhat a magzatnál és a mamánál is! Ezért is kellene, hogy mindenhol kötelező legyen!
17/17 anonim válasza:
Én is a Mrgitba jártsam, 2x csináltak (16. hét, 26. hét)és a második után diétáznom kellett.
A te éreked és baba érdeke is, hogy kiderüljön, ha magas a cukrod.
A diétéát is ki lehette bírni, keveset híztam és a szülés után uyganannyi kg voltam/vagyok, mint a terhesség elején.
Egyébként múlt héten voltam terheléses vércukorvizsgálaton (10 hetes lesz alányom) és tök szuper lett az eredményem, már nem magas acukrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!