Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez depresszió vagy terhességi...

Ez depresszió vagy terhességi hangulatingadozás vagy valami más?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz a munkahelyem, olyan igazi mérgező légkör.

Eredetileg a baba projekt miatt váltottam, mivel itt sok a ho + állami szféra, gondoltam, hogy gyerekvállaláshoz ideális.

Sajnos idén három felsővezetőnket rúgták ki és ezért az összes vezető ideges. A vezetőink nem jó vezetők alapból sem pl. Fenyegetőznek segítségnyújtás helyett, a közvetlen vezetőnk nem írja le normálisan, hogy mi a feladat, ha valami nincs kész bűnbakot keresnek, nem állnak ki a csapatért ezért egyre több a munkavégzést hátráltató szabály van (legutóbb pl. az egyik legtöbbet használt programot törölték a kollégák 2/3-ának a gépéről, úgyhogy konkrétan most két ember csinálja, amit eddig egy, ezért kb. tarthatatlanok lettek a határidők, hisz eddig is túlóráztunk, de most mindenkinek alapból 6-8-t kéne, hogy hozzuk uygyanazt a szintet. Ráadásul, ha a másik kollégát otthagyod a gépednél, miközben te nem vagy ott, akkor ha kitudódik, fegyelmivel ki is rúghatnak).

Az elmúlt három hétben kitalálták nagyon felsővezetői szinten, hogy addig nem mehetünk szabadságra, amíg kész nem vagyunk az összes idei feladattal. Engem azóta már háromszor toltak le/fenygettek meg úgy, hogy elsírtam magam miután bontottam a vonalat. Az utolsó után (tegnap reggel), annyira ki voltam borulva, hogy két óra sírás után visszamásztam az ágyba és azóta sem csináltam semmit, se házi munkát, se a munkámat nem végeztem el, se senkivel nem akarok találkozni vagy beszélni.

Jó hosszú lett a körítés, mindegy a kérdésem, hogy ez a hormonoktól van, hogy ennyire túlérzékeny vagyok és el fog múlni, vagy valami komolyabb és kéne tennem valamit?

2022. dec. 3. 16:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Semmi vész, számolj el 10-ig és nyugodj meg, hisz szülés után 2-3 évig nem mész vissza azalatt meg lehet hogy megváltozik minden jó értelemben, ha pedig azt hallod a kollégáktól,hogy nem változott semmi akkor már előre keresel új munkahelyet bölcsi,ovi előtt. Addig meg kitartást.
2022. dec. 3. 17:15
 2/8 A kérdező kommentje:

#1 Köszi! Még hat hónap, nagyon hosszúnak tűnik, mert még nem egészen 9 hónapja vagyok itt.

De igyekszem nem a szívemre venni, csak nehéznek tűnik, mikor szerintem jogosulatlanul letolnak, mert hiába túlórázom nincs kész a feladat és nem vagyok hajlandó hajnali 3-ig emailekre válaszolni (éjfélkor sem), amikor jogilag nem is kérhetnék, hogy túlórázzam. Csak így meg boxzsáknak érzem magam, akin levezetik a feszültséget, mert terhes vagyok és nem mondhatok fel.

Ide tuti nem jövök vissza, ha nem terveztünk volna babát, már nem lennék itt. A kollégáim több, mint 80%-nak a szájából már hallottam, hogy fel akar mondani (nem értem, hogy ők miért nem mondanak fel). Amúgy eredetileg egy év után már vissza akartam menni dolgozni. Az előző munkahelyeimet imádtam, a munkakört is, a kollégákat is. Mindig szerettem hasznosnak érezni magamat, csak ott nem volt ho, így nehéz lett volna visszamenni dolgozni, meg alig emeltek fizetést, így végül eljöttem, pont az előző főnököm ajánlása alapján vettek fel ide is. Aztán hitegettek, hogy kapok majd szakmai feladatokat. Fél év után kaptam is, de mindig úgy, hogy a szabim előtt 1-2 nappal, és a szabim alatt volt a leadási határidő.

Néha tényleg nem tudom eldönteni, hogy a főnököm direkt szivat, vagy csak ennyire nem tudja beosztani a határidőket.

2022. dec. 3. 17:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Már kismama vagy?
2022. dec. 3. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Miért nem mész tappenzre?
2022. dec. 3. 21:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Sztem a stressz nem tesz jót a babának és táppénzen nem kapsz sokkal kevesebb pénzt mintha ott idegeskednél egész nap..megéri otthagyni őket:)
2022. dec. 3. 21:47
 6/8 A kérdező kommentje:

#4-5 Nálunk táppénzen is dolgoznak az emberek, én sem hittem el, de mivel van home-office, ezért itt szokás, pedig egy nyavalyás állami szektor vagyunk.

A kollégám, aki trombózist kapott, azon a héten már dolgozott otthonról. A másik, akinek nagy hasi műtéte volt, rendesen dolgozott nem is csak 8 órát, hanem túlórával és hétvégén, miközben a kórházban volt több ágyas szobában. Itt mindenki dolgozik hétvégén meg túlórában és tényleg nem értem, hogy miért, mert a fizetést nem nevezném kiemelkedőnek, a túlórát meg nem fizetik ki (nekem biztos nem).

Amúgy igen, kismama vagyok, és a munkahelyemen tudják is.

2022. dec. 3. 23:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát ez egy jónagy rakás sz*r munkahely.Nagyon sajnállak mikor felidegesítenek gondoljarra a pöppenetre a pocakodba hogy nemsokára otthon leszel vele.

Egyébként szerintem keresd meg akiskaput...Veszélyeztetett terhesként nem.dolgozhatsz és megb*szhatják az ****kat.:)

Remélem találsz valami kiutat:)

Nem.kötelezhetnek a melóra

2022. dec. 4. 07:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha anyagilag megteheted, akkor szerintem írasd ki magad táppénzre. Ha visszamész dolgozni, akkor pedig keresel valami jó munkahelyet, ha nem változik.
2022. dec. 5. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!