Mi lesz ebből? Ma voltam uh-n először, ma vagyok pont 7 hetes az én számításom alapján. De az uh 7 mm-es szabályos petezsákot mutatott ami a doki szerint 5 hetesnek felel meg.
Nekem megmaradt a baba ilyen folyással, épp hasal a szőnyeg közepén. :-) Én is Utrót kaptam. Pihenj, feküdj, ne izgulj, a babádnak nyugodt anyukára van szüksége.
Az 5 hetes terhesség azt jelenti, hogy a baba 3 hete fogant. Ez lehetséges, hiszen szeptember 5- után együtt voltatok, nem?
Attól hogy 7 hetesnak felel meg a terhességed attól még lehet 7mm-es a petezsák. Pl. később ágyazódott be ezért kisebb terhességről van szó.
Sajnos lehetséges a vetélés a tünetek miatt, nálam is így kezdődött és spontán vetélés lett a vége.
Ha pihenést szó szerint értsd és ha dolgozol irasd ki magad táppénzre a háziorvossal. Vidd neki a leletet. Gondolom hogy rá van irva a fenyegető vetélés. Aztán pihi-pihi-pihi
tényleg 7 hetes vagy. szívhang nem volt? nem akarok vészmadár lenni, de ne inkább ne nagyon éld bele magad, inkább pozitívan csalódj, hogy minden rendben van.
én ugyanígy voltam, de nem írom le mi lett a vége, mert minden terhesség más. az utrogestant az nagyon jó, sok esetben segít, feltéve, ha hormonelégtelenségről van szó.
a barnázás rózsaszínes váladák valóban a vetélés egyik jele, de ettől még nem kell megijedni. konkrét vérzésnél sem biztos még, hogy elmegy a baba, feltéve hogy sokat fekszik az ember és szedi az utrog bogyót.
szóval feküdj ezerrel, a házimunkát felejtsd el, ne emelj, ne guggolj, ne hajolj, tilos az ülőfürdő, csakis a zuhany, tilos a forró víz, csak a kellemes meleg, tilos a szex, még az orgazmus is a méhösszehúzódások miatt.
amit szabad és kell is: megnyugodni, te tegyél meg mindent ennél többet úgy sem tudsz most csinálni, sokat pihenj, relaxálj, beszélj a babádhoz és kérd meg hogy maradjon, mert nagyon vártátok.
feküdj ezerrel!!!
ha erősödik a vérzés menj be az ambulanciára.
nagyon együttérzek veled, tapasztalatból. minden rendben lesz.
A beágyazódás ideje nem befolyásolja a petezsák méretét! Ez azt jelentené, hogy mondjuk ha később ágyazódik be, akkor addig megáll a fejlődésben? Mondjuk egy hétre? Semmi köze a beágyazódásnak a mérethez. Ő napról napra osztódik, ilyenkor még mindenkinél egységesen.
Ilyen fiatal terhességnél a petezsák/embrió mérete csakis a terhesség korától függ, hogy mikor volt a fogantatás. A 7mm-es petezsák az bizony tényleg 4-5 hetes terhességnek felel meg. 4 hetesen 1-2mm a petezsák, utána napi 1mm-t nő. Tehát szerintem kerek 5 hetes vagy. Ez annyit jelentene, hogy szept. 8 körül fogant. Ezidőtájt voltatok együtt?
Nekem 6 és fél hetesen volt csak szívhangom, ne aggódj, ezzl nincs gond. A petezsák mérete a mérvadó és amit az orvos mond, nyilávn későbbi ovud volt. Én is csak azt tudom javasolni, hogy szedd a gyógyszert és lehetőség szerint ne is kelj fel egész nap, ilyenkor az ülés sem javasolt, feküdj, aludj, pihenj, azt úgyis egyre kevesebbet fogsz tudni, ahogy nő a babád :)
Remélem, minden a legnagyobb rendben lesz!
Ja és a pozitív tapasztalat:
A barátnőm ugyanilyen vérzéssel 7-12 hetes kora között utrózott és végig feküdt, majd 15 hetesen 1 liter vért vesztett 1,5 nap alatt a hüvelyéből valamitől, amit még a mai napig nem tudnak, mert nem a méhéből jött. Akkor ismét 3 hetet kellett feküdnie. De a baba ép és egészséges, rendben fejlődik és nemsokára megszületik! Szóval ne aggódj, teljesen reális azt várni, hogy minden rendben lesz!!! :)
Egyébként itt a mai diagnósis, aki tudja segítsen légyszi értelmezni:
Uterus üregében 7mm szabályos petezsák, mely 5 hetes terhességnek felel meg.Vérzésre utaló UH jel nem látható.
Ab. imm. s. 7. /élő grav./
Fenyegető vetélés barnás folyás miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!