Várandósan lehet kerékpározni?
Én 16 hetes terhes voltam, amikor felnyaltam a töltés egy bérelt biciklivel. Jól összezúztam kezem, lábam, állam, azóta nem kísérleteztem :D
Pedig rollerral, görkorival jártam dolgozni és kb 12 évesen estem utoljára biciklivel.
Amikor ezt az esést megemlítettem a védőnőnek, meg a terhesgondozóban, mindketten azt mondták, hogy a második trimesztertől nem ajánlott, mert vérbőséget okoz...a nőgyógyász meg azt mondta, hogy ha eddig rendszeresen bicajoztam, akkor odafigyelve, de nyugodtan. Ha most akarom elkezdeni, akkor inkább ne, de ő is a megváltozott súlypont miatt, hogy ne terhesen kezdjek biciklizni "tanulni".
De amikor Hollandiában bébiszitteltem elég sok terhes anyukát láttam a suli meg a bölcsi környékén és senki nem szűlt meg az árok partján idő előtt.
Speciel én 36 hetes vagyok és akkora területű a munkahelyem, hogy bringával közlekedünk.
Gyalog már nagyon kényelmetlen néha, olyan mintha le akarna szakadni a gyerek, ha sokat megyek, míg bringával szépen elcammogok a célhelysznre. Persze csak kis komótosan :)
Igen, lehet biciklizni, de nekem az első babánál már az első hónaptól tiltotta. Most ugye másik orvosnál vagyok...
A mostani kérdésem meg arra vonatkozik, hogy én 7 napból 5 napon keresztül napi 6 órát biciklizek, hol tolom, hol tekerek.
Elvileg ugye akkor ez még egészséges is. Csak én már most 7 hetesen azt érzem, hogy megterhelő lent a hasamban(méhemben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!