Kismamák ti kaptatok tüdőérlelőt?
Hát azért csak megkérdezném h miért kapom?!
Akkor kaptam mikor az ikrekkel "B" babának elfolyt a víz. 35 hetesen. Bementünk kaptam egy szurit (ártani nem árt alapon) majd pár óra múlva meg is császároztak.
A lányommal nem kaptam 39+5 volt a pcs.
Biztos vagy benne, hogy tüdőérlelőt kapsz? Csak mert egy terhesség alatt 3 db injekció adható belőle és ezek között 24 órának el kell telnie, biztos hogy nem kaphatod reggel-este.
Másrészt nem szokták osztogatni csak úgy a semmire. Azt írod, hogy minden rendben van a terhességgel, de mégis kórházban vagy?
És igen, sok mindenkinek hamarabb születik a babája aki kap tüdőérlelőt, de nem amiatt. Azért szokták adni, mert felmerül a korszülés lehetősége, és ezzel segítik a baba tüdejének gyorsabb fejlődését, hogy ha korábban is születik remélhetőleg nem kerül lélegeztető gépre. Szóval nem a tüdőérlelő miatt születnek a babák hamarabb és én olyat sem hallottam, hogy nagyobbra nőnének miatta. Az én fiam sem lett hatalmas baba, pedig mindhárom injekciót megkaptam vele.
"csak sokat olvastam hogy aki kapott szurit elobb lett a baba és nagyobb is"
Összekevered az okot és az okozatot.
Nem azért szülnek korábban, mert tüdőérlelőt kapnak, hanem azért kaptak tüdőérlelőt, mert fennált a koraszülés esélye.
És ha a baba korábban születik, mint hogy odabent "megérne" a tüdeje, szimplán megfullad idekint (légzéstámogatás nélkül).
Ezért ha bármi olyan felmerül a 37. hét előtt, inkább adnak, mint baj legyen.
30. héten kaptam, 38. héten született és nem lett "nagyobb". Nincs ilyen összefüggés
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!