Más is aggódott, hogy túl sok idő telik el az ultrahangok között?
Most vagyok a 17. hét végén, de legközelebb csak a 19. héten kell mennem UH-ra. Az utolsó és a következő között 1,5 hónap telik el. Nem éreztem magam rosszul egyszer sem, de egyelőre nem tudom beazonosítani, hogy a baba mozgását érzem-e, vagy sem. Kicsit aggódom, hogy minden rendben van-e. Tudom, hogy sokan nem éreznek mozgást még ilyenkor, de az annyira megnyugtató lenne… Ráadásul hasam is alig van, külső szemmel egyáltalán nem feltűnő.
Már komolyan elgondolkodtam, hogy elmenjek magán nőgyógyászhoz “biztonsági” ultrahangra. :D De nem szeretnék feleslegesen paramami lenni, már most.
Ti hogy éltétek meg a várakozást?
21#
Akkor miért van az hogy van 18 hetes uh és utána 30?
Ha a gond 20 héten kezdődik ?!
13-as vagyok: Mivel annyian megragadtátok a lényeget, amit félre is értettetetek, ezért tisztáznám:
Kéthetente megyek az orvosomhoz terhesgondozásra, ultrahangot a 20. hét óta csinál, előtte nem.
És azért, mert egypetéjű ikerterhesség, közös méhlepénnyel és burokkal.
Hát de basszus a 18. Héten meg van az uh (vagy legyen20. hét) után csak 30-32. Héten mész xd az 10-14 hét nem ?!
Van aki 32-33 héten már meg is szül.
Na mindegy is xd
Mindenki úgy tesz ahogy akar oda megy ahova akar. Ennyi
21-esnek: a 23-as márpedig jól írta. Én is ikreket várok, és nekem is 2 hetente kell mennem kontrollra, mert mi eleve a veszélyeztetett csoportban vagyunk.
Azért, mert neked 1 gyerekkel ritkábban kellett járnod, egy dolog, de a "Szóval a 12 és a 20 hetes között tök felesleges 2 hetente járkálni." - mondatodra a válasz: azért, Kedves, mert vannak problémásabb terhességek is. Ennek megértéséhez amúgy nem kell túl nagy ész... Azt is csak mellékesen jegyzem meg, hogy a genetikai UH nem véletlenül van max. 14. hét végéig, a rendellenességek és betegségek NEM csak a 20. hét után alakulnak ki. Érdekelne, te hova jártál terhesgondozásra és mikor, hogy így el vagy tájolva...
Kérdező: helyes meglátás, én pont ezért nem vagyok benne ilyen "babás/mamás" csoportokban.
Jézusom utolsó...nyilván az 5 ultrahang a PROBLÉMAMENTES terhességekre vonatkozik. Ahogy azt írtam is egyébként.
"Normál terhesség esetén bőven elég a terhességmegállapító, 12 hetes, 20 hetes, 30 hetes és 36 hetes UH. Nem is értem, minek kell 20. hét előtt 2 hetente járni...mit előzöl meg vele ugyan?"
Normál. Nem ikerterhesség, nem hypertonia, nem toxaemia, nem IUGR, nem GDM stb. NORMÁL.
Mellékesen megjegyzem, a szakmai protokoll az, hogy ikerterhességek esetén is csak monochorialis terhességeknél kell a 12 és a 20 hetes UH között is vizsgálat, dichorialisnál csak 20. hét után kell gyakoribb kontroll.
"Azt is csak mellékesen jegyzem meg, hogy a genetikai UH nem véletlenül van max. 14. hét végéig, a rendellenességek és betegségek NEM csak a 20. hét után alakulnak ki. "
Te direkt játszod az eszed? Nyilvánvalóan nem a genetikai meg fejlődési rendellenességekre gondoltam, mivel azt a két kötelező UH vizsgálaton szűrik. De növekedésbeli elmaradás, lepényi elégtelenség, toxaemia, GDM bizony a 20. hét után jelentkezik.
Tehát NORMÁLIS terhességnél a 12. heti genetikai ultrahang és a 20. heti genetikai ultrahang között továbbra sincsen értelme 2 hetente járkálni.
Legalábbis szakmai alapja abszolúte nincsen. De persze ha nem az állami eü-t terheli, hanem magándokihoz jár, akkor felőlem aztán naponta is elmehet ultrahang vizsgálatra, az ő dolga.
27 és 28 - nyilvàn egy és ugyanaz a személy 😁 - rendben, mindenki megértette, hogy mindent tudsz, és aki màst tapasztalt, az csak az eszét jàtsza 😉 Aztàn hadd döntse màr el mindenki, hogy ha két hetente hívjàk kontrollra, akkor ràd hallgat vagy az orvosàra... Igen, a 12. és 20. hét között is.
Az értékeléseidet elnézve, senki sem fogja bànni, ha végtelen tudàsodat a tovàbbiakban nem teszed közzé 😉
“ ha két hetente hívjàk kontrollra, akkor ràd hallgat vagy az orvosàra…"
Csak ugye pont arról szól a kérdés, hogy a kérdezőt nem hívták kontrollra, mert nincs indoka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!