Más is aggódott, hogy túl sok idő telik el az ultrahangok között?
Most vagyok a 17. hét végén, de legközelebb csak a 19. héten kell mennem UH-ra. Az utolsó és a következő között 1,5 hónap telik el. Nem éreztem magam rosszul egyszer sem, de egyelőre nem tudom beazonosítani, hogy a baba mozgását érzem-e, vagy sem. Kicsit aggódom, hogy minden rendben van-e. Tudom, hogy sokan nem éreznek mozgást még ilyenkor, de az annyira megnyugtató lenne… Ráadásul hasam is alig van, külső szemmel egyáltalán nem feltűnő.
Már komolyan elgondolkodtam, hogy elmenjek magán nőgyógyászhoz “biztonsági” ultrahangra. :D De nem szeretnék feleslegesen paramami lenni, már most.
Ti hogy éltétek meg a várakozást?
Én is izgulok, ilyen vagyok nem tehetek róla.
Nyugtatom magam ennyi.
Szerintem ha ennyire parázol vegyél szivhang figyelőt, amivel rá tudsz nézni néha a babára, nekem van néha használom engem megnyugtat.
Még mindig jobb mint a felesleges uh.
Nem lesz baj nyugi!
Köszi utolsó, ez végre valami hasznos is! :)
Egyébként a másodiknak üzenem, hogy a 12. héten voltam utoljára, és a 19. héten megyek legközelebb, az szerintem nem 2 hét. De igazatok van, biztos minden rendben lesz.
Közben allergiás is lettem valamire, amiről nem derült ki, hogy mi okozza, ezért hetek óta viszketek és gyógyszert sem szedhetek rá. Remélem ez csak nekem kellemetlen és a babának nem.
Az alap uh-kon kívül kéthetente járok a saját orvosomhoz, ő nagyjából a 20. hét óta minden alkalommal rájuk néz, de csak annyit, hogy jó-e a szívműködés, meg zárt-e a méhszáj.
Engem pont inkább az utóbbi miatt érdekel, hogy ezeket csinálja, a babák tudom, hogy jól vannak, mert nincs semmi olyan tünetem, ami miatt másra kéne gondolnom. Lassan fogod érezni mozogni is, és akkor te is megnyugszol.
Szívesen kérdező!
Annyi mèg, ha ez megnyugtat, én 22. Héten vagyok és kb semmi mozgást nem érzek… néha mintha de nem biztos…kicsit zavar mert mindenki kérdezgeti és ezáltal kicsit nyugtalanít, de úgy vagyok vele hogy első baba, mellsőfali lepény és minden rendben!:)
11 voltam
Igen, kicsit.
Bár nekem 8 hét után 13. Hétre kaptam időpontot ott 5 hét telt el, utàna 19. Héten , ott 6 hét telt el, utàna pedig 32. Hétre hívtak vissza itt 13 hét telik el.
Holnap megyek babamozira, + maganorvoshoz uh-ra jövőhéten,akkor leszek 26 hetes. Utána már Csak 6 hét múlva megyek újra a kötelező 32es uh-ra.
Én is aggódtam mind a 3 terhességemnél itt Franciaországban 3 nagy UH van. Havonta megnézet a nőgyógyász 1-2 perces uh-val ránézet a szívére meghogy a placenta milyen állapotban van.
Nekem így jó volt, de ez nem azt jelenti hogy nem aggódtam. Főleg hogy én nem nagyon éreztem a magzatmozgásokat. Ha nem tudtam volna hogy terhes vagyok lehet észre se vettem volna a mozgást. Így mindig aggódtam de a havi egy UH megnyugtatott.
Ki az az élettelen s*ar aki azzal tölti a “drága” idejét hogy másokat lepontoz.
Nem értem az ilyen minek létezik.
Itthon még így is több UH van, mint a legtöbb nyugati országban.
Normál terhesség esetén bőven elég a terhességmegállapító, 12 hetes, 20 hetes, 30 hetes és 36 hetes UH. Nem is értem, minek kell 20. hét előtt 2 hetente járni...mit előzöl meg vele ugyan?
Nem arról beszéltem, hogy 2 hetente kellene járni, de nekem ez a 1,5 hónap egyszerűen sok. És lehet, hogy velem van a baj, de azért írtam ki a kérdést, hogy megtudjam, másoknál is előfordult-e, hogy aggódtak emiatt… Sajnos a környezetemben az elmúlt néhány hónapban az átlagosnál több problémás terhesség volt, fiatal és egészséges nők esetében is, így talán ezért is örülnék, ha kicsit gyakrabban lehetne látni, hogy rendben vannak a dolgok.
Kezdem érteni, hogy miért mondja mindenki, hogy ne lépjek be babás/anyukás csoportokba. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!