Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van értelme újra menni?

Van értelme újra menni?

Figyelt kérdés

Kissé aggódom, mert mikor voltunk az ötödik héten nőgyógyásznál (mensi szerint 6+2 nap volt), akkor kisebb volt az embrió, mint vártam (5+3). Igaziból ekkor még nem is számítottam UH-ra, hanem a rossz laboreredményeim miatt akartam valakivel beszélni és ha már így alakult, akkor megnézték.

Magát az UH vizsgálatot másfél héttel későbbre terveztem be másik orvosnál.

Ti elmennétek a másodikra vagy lemondanátok a vizsgálatot? Engem lehet, hogy megnyugtatna - mivel egyre kevesebb tünetem van -, hogyha elmennék. Ilyenkor, ha láthatóan lelassul a fejlődés és nem nő eleget, akkor azt megmondják? Vagy ugyanúgy kivárják a 11-12. hetet és csak akkor tudunk meg bármit?

2022. nov. 2. 22:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha van lehetőség rá, én biztosan elmennék. Főleg ha kicsit aggódsz a fejlődés miatt. Jobb, mint 3-4 hetet végig izgulni.

Szerintem ennyire az elején inkább azt mondják, hogy később fogant.

2022. nov. 2. 22:36
 2/13 anonim ***** válasza:
Hogyne mennék el! A terhesség megállapítása ott kezdődik, hogy szívhang legyen. A 12. héten már a genetikai vizsgálatok jönnek, én nem ott szeretnék rájönni, hogy nem is élő terhesség esetleg.
2022. nov. 2. 23:54
 3/13 anonim ***** válasza:
54%

Természetesen elmennék. Nekem is meg volt az időpont a nőgyógyászhoz kb 6.-dik héten és rá másfél hétre rendelt vissza a doki, mert még nem volt szívhang. Addig terhes kiskönyvet sem kaptam volna elvileg a védőnőtől.Akkor leszel te is igazán nyugodt. Viszont az hogy kevesebb a tünet nem gond. Én most várom a második kisbabám aki szintén kislány és dettó ugyanaz van mint az elsőnél eddig. Nincsenek tüneteim hála istennek, csak fáradtabb vagyok. Nyugodt és szép babavárást !❤️

Genetikai ultrahangra mész majd ? ( Ezt csak kíváncsiságból kérdezem )

2022. nov. 3. 00:58
 4/13 anonim ***** válasza:
Egyértelműen elmennék.
2022. nov. 3. 03:40
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor megyek!

#3 Igaziból kb. négy hét múlva kell visszamennem, az a 9-10. hét, ha most 5 hetes. Gondolom, hogy még nem a genetikai UH.

2022. nov. 3. 06:40
 6/13 anonim ***** válasza:
3 vagyok. Sima nőgyógyászhoz kell vissza menned ? A kérdésem arra irányult hogy a nőgyógyászon felül még e csináltatod a genetikai vizsgálatot. Mert a 12 hetes ultrahang nálunk úgy van hogy 10. hét genetikai ultrahang első fele 11. Hét vérvétel és 12 hét megint egy ultrahang. Nálunk ebből a három kapott eredményből állapítják meg a 12 hetes ultrahangon hogy minden oké. Úgy is hívják hogy kombinált genetikai vizsgálat. Ez szabadon választott és fizetni kell érte. Nem tudom hol laksz. Én Győrben a kyncsbe csináltattam. Itt mindenki oda jár genetikai vizsgálatra. Biztosan felétek is van ilyen hely. Rád erőltetni nem akarom, de a legtöbb betegséget szűri amit egy sima ultrahang nem biztos hogy lát. Tetőtől talpig tüzetesen átnézik a babát.
2022. nov. 4. 00:50
 7/13 A kérdező kommentje:
Mi arra gondoltunk, hogy megcsináltatunk egy ilyen genetikai tesztet vérvételbol.
2022. nov. 4. 02:30
 8/13 A kérdező kommentje:
De persze megcsináltatjuk a kombinált tesztet is, meg az összes többit, amit javasolnak. Köszi! :)
2022. nov. 4. 02:34
 9/13 anonim ***** válasza:
Úgy hallottam az a vérvételes is jó amit mondtál :) minden esetre sok egészséget nektek ☺️
2022. nov. 4. 15:13
 10/13 anonim ***** válasza:
Egy kicsit naív, ha 1 hét lemaradás van kombinált, meg genetikai tesztekről beszélgetni 5 hetesen. Inkább előbb várd meg, amíg lesz szívhang, és mindenképp menj el 1 hét múlva UH-ra.
2022. nov. 4. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!