Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mozgás terhesség alatt?

Mozgás terhesség alatt?

Figyelt kérdés

27 hetes kismama vagyok, 2,5 éve költöztünk a férjemmel egy kis városba, a kérdésem a következő lenne .

Mennyire számít a napi séta(marmint nyilvan számít a mozgás ),de kisebb séta után is feszül a hasam ,kissé szúr szóval nem bírom akár hogy szeretném is..Van ezzel más is így? Igaz hogy nehezebb lesz a szülés így hogy nem mozgok eleget? Vagy ez csak babona? Nincsennek itt barátaim,senkim nincs kivel ki moccanjak kicsit,egyedül pedig nem szeretek elindulni. Min tudnék változtatni szerintetek ?

2022. nov. 2. 16:05
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Egyetlen egyszer voltam kismama tornán, a következő alkalom előtti nap vérezni kezdtem és nem is mentem többet, kb végigfeküdtem az egész terhességet, levert voltam, fáradt, veszélyeztetett stb. Elmozogtam wc-re meg zuhanyozni, néha levittem a kutyát, de inkább a páromra maradt.

4 kg-t híztam, 3 óra 45 perc alatt megvolt a fiam gátvédelemmel. 30 évesen.

2022. nov. 2. 16:23
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

A 4 fal között ülés inkább a lelkednek rossz. Nem dolgozol? Nincs bolt, ahova elsétálhatnál bevásárolni, terhes torna, ahol ismerkedhetnél?

A férjeddel is elmehetnétek esténként 1-1 órára sétálni csak, de akár programokat is kitalálhatnátok.

2022. nov. 2. 16:29
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen sajnos az itthon ülés se jó,nincs kivel beszélgessek se stb,de próbálom le foglalni magam itthoni teendőkel. Vásárolni el szoktam járni de leginkább biciklivel, mivel tartok a sétától mert egyszer már volt ájulás miatta. A férjem pedig nem akarom még ezzel is terhelni,igyis későn jár általában haza ,fáradtan. A hétvégéket próbálom ki használni. Olyankor mindig megyünk valamerre.
2022. nov. 2. 16:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez mindenkinél más.

Nálam még a rosszulléteken is enyhített a mozgás. Heti 5-ször megyek sétálni 6-10 E lépést és mellette terhestornára is járok. Séta közben, amennyiben a férjem nem tud velem jönni, zenét, hangoskönyvet vagy potcast-et hallgatok.

A derékfájástól kezdve a hányingerig mindenen javított, pedig rizikós terhességem van.

Az orvosod nem tudna esetleg neked ajánlani valamilyen mozgásformát, ami nem terhel le, és nem okoz fájdalmat? Van terhestorna, terhes jóga, úszás, mindenféle mozgásforma a várandósoknak.

A mozgás nagyban javítja a baba oxigén és vérellátását, emellett jobban is éreznéd magad tőle szellemileg.

Amúgy én a biciklit pont az ájulásveszély miatt raktam le. Ha arról ájulsz le, jobban megütheted magadat, mint séta vagy állás közben.

2022. nov. 2. 17:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az első terhességem végiglustálkodtam a kanapén, covid is volt éppen, lehetőségem sem volt sehová kimozdulni, néha bekattant valami és áttornáztattam magam valami youtube-videóra, de így ennyi volt a nagy aktivitásom. A vége felé mondogattam, hogy legközelebb majd biztos sokkal aktívabb leszek, mert az utolsó 1-2 hónapban mindenem fájt és nagyon nehezen mozogtam, az ízületeim, mozgásszerveim valahogy nem szerették ezt az egészet. A szülés maga gyors és könnyű volt, abszolút jó élmény, azt nem befolyásolta.

Most a második terhességem alatt nem tudok lustálkodni, itt egy 2 éves, vele megyek mindenfelé, játszótérre, emelgetem, futok utána, minden is van itt. Hát, jelentem, 37 hetes vagyok, de semmivel sem érzem könnyebbnek az aktív életmód miatt a végét, mint az előző alkalommal, sőt :D Magnéziumot eszek magnéziummal, meg néha mikor elaludt a gyerek, nehéz napok után veszek egy meleg fürdőt, az segít a derékfájáson és a keményedésen is, plusz kivételesen így van időm ráhangolódni a picire is, ami amúgy nem igazán van. A szülés nem tudom, mennyivel lesz más, mint először, remélem hasonlóan jó élmény lesz, de az biztos, hogy a terhesség lefolyása szempontjából nem igazán érzem a különbséget. Szóval csak emiatt ne érezd rosszul magad te sem.

Mondjuk ha ájuldozós vagy, akkor a biciklit én is hanyagolnám, arról sokkal ijesztőbben lehet esni, mint simán séta közben. Egyébként egy bevásárlás, valami kis séta a közelben, vagy elbuszozni egy közeli városba nézelődni, az nem lehetne opció? Csak a kimozdulás kedvéért. Plusz a magnézium, az tényleg csodát tud művelni a keményedéssel.

2022. nov. 2. 17:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat magneziumot rendszeresen szedek ,illetve néha néha be is buszozok egy közeli városba, próbálkozok ki ki mozdulni ,csak így hogy közeledik a tél, hüvös idő még nehezebben veszek erőt magamon. :D
2022. nov. 2. 17:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Rengeteget mozogtam, kutyával mindennap úton voltam mégis a szülés horror volt. Szerintem csak mende monda!
2022. nov. 2. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!