Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért érzem azt, hogy baj van?

Miért érzem azt, hogy baj van?

Figyelt kérdés

Rám szakadt a világvége hangulat, még mindig deszka a hasam, nem érzek semmit, nincsenek tüneteim, és csak sírok, hogy biztos, hogy baj van.

15+2 hkm

2022. okt. 27. 10:23
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 12. hét után minden tünetem elvágták, ha akartam volna, teljesen el is felejthettem volna, hogy babát várok, mert annyira nem volt semmi.

Most vagyok 25 hetes, pocakom semmi, vagyis.. mintha menzesz előtt lennék egy kicsikét felpuffadva, de legalább egy jó 6-7 hete elkezdett rúgni..

Aggódtam én is folyamatosan mindenen, de felesleges volt, mert minden a legnagyobb rendben van.

2022. okt. 27. 10:30
 2/25 anonim ***** válasza:
93%
Borzasztó lesz így a maradék 25 hét 🙁. Ha nagyon aggódsz, kérj időpontot nőgyógyászhoz, és nézesd meg a babát. Biztos, hogy nincs semmi baj, de a ti érdeketekben próbálj meg lazítani, mert a szülésig ki fogsz készülni idegileg.
2022. okt. 27. 10:30
 3/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Ez az érzelmi hullámvasút kikészít ami rajtam van..

2022. okt. 27. 10:39
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

15 héten miért is lenne tüneted? Ill. A hangulat ingadozás pont hogy az

Pocak később nő

A sírás rendben van

Tökéletesen terhes vagy, nyugi

2022. okt. 27. 10:43
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

nyugi, ne stresszel. Ha görcsölsz, vérzel, akkor lehet baj, most pont az a jó, ha nincs semmi (nyilván van olyan, aki még ilyenkor is küzd a hányással, de az a ritkább).

Nekem 27. héten megkérdezték a várandósgondozásra várva, hogy maga várandós? Szóval ha nincs pocak, az teljesen oké.

Mozognia is később kell csak, nálam az első baba a 20-21. héten kezdte csak.

2022. okt. 27. 10:50
 6/25 A kérdező kommentje:

Vegyesen dominál bennem a félelem, hogy elég jó anya leszek-e, meg tudom-e csinálni.

Lesz-e mindig olyan fix anyagi helyzetem, stb stb.

Nem tervezett gyerek, soha nem is akartunk, de így, hogy jött, mindennél jobban várjuk.

Azt érzem, hogy kezdek depressziós lenni, nem tudom, a legszivesebben 0-24 UH-val járnék.

Most is csak sírok, zokogok, és nem akarok élni, menstruáció előtti hangulatom van kb.. Nem tudom hova tenni már magamat..

2022. okt. 27. 10:54
 7/25 anonim ***** válasza:
Ajajj
2022. okt. 27. 10:55
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

De tudod, hogy irracionális ez a drámázás, ugye?

Ilyenkor próbáld racionalizálni a dolgokat. Miből gondolom, hogy nem leszek jó anya? Már most szeretem a babát, miért ne lennék jó anyja? Nincs okom ilyesmit gondolni. Miből gondolom, hogy nem lesz jó az anyagi helyzetem? Most van miből eltartani, eddig is megoldottuk, mostantól ugyanugy meg fogjuk. Miért ne lenne jól a pici? Köztudomású, hogy a 12. heten elmúlnak a tünetek, az első terhessegnél meg a pocak csak a 20. het körül kezd nőni, a baba is csak onnantól érezhető. Semmi ok hisztizni, felnőtt nő vagyok, anya leszek, erős vagyok, felelős vagyok a gyerekemért, nem nyavalygok feleslegesen. Én ezeket mondogatnam magamnak.

2022. okt. 27. 11:25
 9/25 anonim ***** válasza:
73%
Esetleg azon nem gondolkodtál, hogy beszerezz egy magzati szívhang figyelőt? Engem mindig megnyugtatott, ha hallottam a szívverését, mocorgását. Bár mondjuk, ha ennyire aggódsz, félő hogy éjjel-nappal azt használnád. Amúgy csak a hormonok szórakoznak veled, de ha olyan gondolataid vannak, hogy nem akarsz élni, felkeresnék a helyedben egy pszichológust.
2022. okt. 27. 11:41
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ajánlom a szívhang figyelőt, mert ha meg nem találja meg valamiért a szívhangot, akkor amiatt fog parázni és rettegni.

Kérdező, a hormonok és az előtted álló hatalmas változások miatt teljesen természetes, amit érzel. Ha tudatosan nem tudod ezeket elengedni, akkor próbálj meg terhes meditációs gyakorlatokat végezni. Hidd el, az aggódás semmivel sem fog előrébb vinni téged, ellenben az állandó magas stressz, ami az aggodalom miatt benned van, nem tesz jót sem neked, sem a picinek.

2022. okt. 27. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!