Akik a terhesség végéig táppénzen voltak, miért voltak azon? (Bele nem számítva a nem megfelelő munkahely)

Nővérem. Második hónapban vérzett, kiírták veszélyeztetettnek, progi pótlással.
Utána harmadik hónap után felkelhetett, majd megint vérzett, úgyhogy visszafektették, mert nem jól tapadt(?) a gyerek (akkoriban még nagyon nem értettem mi van).

Az elsőnél 10x véreztem. Progeszteron hiány majd rosszul tapadó lepény miatt. Majd toxémia, lányom Iugr baba volt, rögtön leszállították másik város Pic osztályára. 3 bélgyulladás
Másodiknál szintén véreztem 5x, progeszteron hiány, majd hematoma miatt. Magasvérnyomás + az előzmények. Második lányomat is kisebbre saccolták. Durva összenövések, 2 órás műtét. 3 bélgyulladás
Harmadiknál 1x véreztem, előzmények, magasvérnyomás. 2 sürgősségi császár, megkeveslett magzatvíz, harmadik lányomat is jóval kisebbre saccolták. 3 bélgyulladás

8 év után jött össze a baba, lombikkal. A leszívás előtti pár nap óta táppénzen vagyok. Így terveztem, de egyébként is úgy alakultak a dolgok, ha minden áron dolgozni akartam volna menni, akkor sem bírtam volna.
Kezdődött azzal, hogy beültetés után 2 nappal a progeszteronpótlás miatti elájultam, szétvertem a homlokom, 6 öltéssel varrták össze. Utána is folyamatosan le-lezuhant a vérnyomásom, jóformán örültem, ha wc-ig, konyháig eljutok, és le tudok huppanni a székre ájulás nélkül.
Mikor a terhesség miatt elkezdett a HCG termelődni, kései túlstimuláció jelentkezett nálam. Erős hasi fájdalmaim voltak, felpuffadtam, mozogni, aludni alig bírtam. Tele volt a hasüregem vízzel, vérhigítót kellett szúrnom 7. hétig, de akkor egy hematóma miatt bevéreztem. Akkor azonnal leállítottak róla, és feküdnöm kellett.
Amint ezen túlvoltam, "csak" a terhességi tünetek maradtak, meg a szédülés. 🙂 Meg a gyengeség a vérszegénység miatt.
Ma 23 hetes vagyok. Most sem érzem, hogy lenne erőm bejárni, főleg, hogy kollégáimtól mást sem hallok, minthogy milyen stresszes lett odabent a légkör. Az idegeskedés egyáltalán nem hiányozna.

Nem vártak vissza a 2 baba közt, plusz véreztem az elején, rettentő sokt kellett volna ingáznom.
Az első terhesség alatt ezt megtettem egyébként, de így a munkahelynek és nekem is jobb volt

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!