Szedek Gravidát, Magne b6-ot. A napi kalcium szükséglet 1200mg, a Gravidában meg csak 250mg van- ebből napi egyet szedek. Kalcum-Sandoz pezsgőtablettát ihatok napi egyet? Ebben 500mg van, tehát nem fogom túladagolni, a csontnövekedésben pedig fontos.
Figyelt kérdés
Se az orvosom,se a védőnőm nem foglalkozik a vitaminokkal.
16 hetes pocakos
2008. dec. 23. 19:37
1/3 anonim válasza:
ihatsz, ha gondolod, de azert arra is gondolj, hogyha egeszsegesen taplalkozol, eszel-iszol, akkor abban is lesz.
pl en napi egy liter tejet iszok, nem szedek melle semmit a terhesvitaminon meg a magneziumon kivul, van amikor masfel liter is lecsuszik, neha kakaokent, turmixkent, gondolom a sajtban meg a zoldsegekben, gyumolcsben is van.
ha kalkulasz, az etrended is szamold bele, es azt is, hogy miket iszol.
boldog babavárást
2/3 anonim válasza:
Az én orvosom nekem azt mondta, kalciumot nem szedhetek terhesség alatt mert méhösszehúzódásokat válthat ki. Olyan ételeket ettem ami tartalmazott kalciumot,és egészségesek vagyunk. 4 hetes kislány és 2 éves kisfiú anyukája
3/3 anonim válasza:
Ha eszel-iszol tejterméket is, nem hinném, hogy kell kalcium. Átlagos táplálkozáshoz van kifejlesztve a Gravida. Én az első terhességemmel rengeteg tejterméket ittam-ettem (1 l tej, sajt, joghurt stb.). Arra gyanúztak az orvosok, hogy ettől volt a méhlepény felülete tele kalciummal és nagyon el volt öregedve. Végül nem lett különösebb probléma, de napi 2 áramlásvizsgálatom volt és most figyelek is, ne vigyem túlzásba. A túl sok is lehet baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!