Ártalmas a biciklizés terhesség alatt? 2.trimeszterben
Figyelt kérdés
2022. okt. 21. 11:37
1/10 Andada25 válasza:
A 3.-ik probléma mentes terhesség volt, én végig biciklivel jártam,egész terhesség alatt. Semmi probléma nem volt. A második terhességnél viszont nem lehetett,mert a méhlepény,a mészájon volt.
3/10 A kérdező kommentje:
Nekem is el éri a méhlepény a méhszájat
2022. okt. 21. 12:03
4/10 anonim válasza:
Ezt mindenképpen az orvosoddal beszéld meg, mert sok mindentől függ, hogy most biciklizhetsz-e.
Aki a terhesség előtt is rendszeresen bringázott, azoknak elvileg szabad, DE pl. én is mindenhová biciklivel jártam, de jelenleg letiltottak róla, mert veszélyeztetett terhes vagyok.
5/10 Andada25 válasza:
Ha eléri akkor nem szabad biciklizni,és sok mást sem,pl szexelni.
6/10 anonim válasza:
Ezt nem lehet általánosítani. A dokid tudna pontosat mondani. Én a második terhességem alatt kérdeztem, meddig lehet, azt mondt a dokim, hogy amíg bírok tekerni a hasamtól. Vagy amíg jól esik. Ott nem emlékszem, meddig tekertem. A harmadik babával a 39. héten is bringával mentem kismama jógára, ami 4 km oda, 4 vissza. Persze lassan és előtte is bringáztam. De a fodrászom meg azt mondta, hogy őt nem engedte a dokija, pedig probléma mentes volt a terhessége.
7/10 anonim válasza:
A fentieken kívül van olyan orvos, aki azért ellenzi, mert ha elesel biciklivel, az baj, de ha TERHESEN esel el biciklivel az NAGY baj. És - valahol logikusan - azt mondják, hogy ha lehet inkább ne, bírd ki azt a fél évet, utána annyit bringázol, amennyit akarsz. Másrészt az egyre növekvő has miatt sem szokták javasolni, mivel egyre nehezebb vele kormányozni, egyensúlyozni.
8/10 anonim válasza:
Nekem a végefele nem engedte a dokim, arra hivatkozva, hogy válzozik a súlypont, romlik az egyensúly. Megnő az esés valószínűsége, aminek elég káros következményei lehetnek
9/10 anonim válasza:
Nekem a védőnő és az orvos sem tiltotta, ahogy sok más mozgást sem, de a te esetedben előfordulhatnak olyan körülmények, amik miatt kevésbé javasolt a kerékpározás. Az esésre és változó súlypontra természetesen vigyázni kell.
10/10 anonim válasza:
Nekem az elején a doki azt mondta ebben régimódi, de ha vigyázok magamra, akkor mehet.
Egy hatalmas gyárban dolgozom, ahol bringával közlekedünk. Nagy hassal már nekem sokkal kényelmesebb, mint sétálni, mert nem kell magamat cipelni. :D (33hkm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!