A dokim azt mondta havi 1 kg a jo ha annyit hizik valaki. erről vélemény?

Szia
Nekem is ezt mondták, de én eddig nem híztam, sőt a 8 hetes méredzkedéshez képest még mindig 2 kilóval könnyebb vagyok. 8 hetesen voltam 78 kg, most 19 hetesen pedig 76 kg. Szerintem ez teljesen változó, hogy ki mennyit hízik.

Ez inkább csak átlagra jön ki, mivel az elfogadott súlygyarapodás 9-12 kiló hivatalosan:) Nyilván attól is függ ki hány kilóval kezdi a terhességét.
Szóval ha igy nézzük akkor 9 hónap=9 kiló.
De ha vki az első 3 hónapban még fogy is a rosszullétek miatt pl. akkor a köv.hónapban lehet hogy 3-at is hízik és így tovább.
És egyébként is teljesen egyén függő hogy alakul a hízás.
Én pl. első 3 hónapban 1 kilót híztam össz. majd a 8.hónapban tartottam plusz 9 kilónál, örültem is nagyon, de ennek örömére a 9.hónapban úgy bevizesedtem, hogy végül 15 kiló plusszal mentem szülni..

Szia
Szerintem ez nem így van! Függ a kezdeti súlytól a genetikától és hogy hányós vagy vagy sem.
Amúgy meg az utolsó hetekben a baba 30 dekát hízik hetente, na már most az több mint 1 kg!!!!
JA Én a 35. héten tartok, 54 kg ról indultam, most 14 kg van rajtam de viszont mindíg azt ettem és annyit ami jól esett.
Szerintem a 9 kg ot csak megtartóztatással lehet betartani, és szerintem az sem neked sem a babónak nem a legjobb.
Boldog babvárást

Hát azért van ez a 9 kiló mert pl. aki eleve túlsúllyal kezdi a terhességet, az elvileg csak a babát, és egyéb mellékrészek súlyát szedheti fel, zsírpárna ugye már van elég..
Az egy másik dolog hogy nem túl sűrűn sikerül ezt betartani.
Meghát kinek mi az önmegtartóztatás, barátnőm 8 kilót hízott össz vissz a lánya 3200-al született és ő azt mondja nem érzi/érezte hogy megvonná a falatot magától..

A hivatalos álláspont szerint:
- az első harmadban 0,5 kg havonta,
- a második harmadban 1 kg havonta,
- a harmadik harmadban 2 kg havonta.
Na ehhez képest én 16 kg-ot híztam, a kórházban lement 8 kg a szülés után, a szoptatás miatt a 6. héten a maradék 8 kg. Nyugi csajok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!