Elevit tablettáról vélemény? Ugy hallottam, csak a
babát fujja.
Figyelt kérdés
Páran azt mondták nekem, hogy ne szedjem, mert ők szedték, és 4-5 kg-os volt a babájuk. Lehet köze hozzá? 15 hetes vagyok, első baba, nem tudom, mi a jó. Segitsetek.
Rengeteg ilyen kérdést feltettek már. Elevitet szedtem, 2900 grammal lett meg a lányom.
2011. nov. 23. 12:40
2/20 anonim válasza:
Én orvosi utasításra nem szedek babavédő vitaminokat, csak folsavat. És külön vasat, de az nem vitamin. A kicsi úgyis elveszi ami neki kell. De én is hallottam ezekről a vitaminokról, hogy nagyobb lesz tőle a baba, és hát én őszintén megmondom, első babának nem 4 kiló fölöttit szeretnék...
3/20 anonim válasza:
Ezt már annyian és annyiszor megcáfolták!
Én végig szedtem és a 41. héten született egy 3330 grammos kislányom, sógornőm is végig szedte és a 40. héten született a lánya 2750 grammal!
Nem ettől nőnek meg a babák!
Genetika, adottság, étkezés, környezeti hatások stb., de nem a vitamin önmagában okoz gondot.
Ja, anyukám 60 évvel ezelőtt majdnem 6 (!) kilóval született. nagyanyám max. szalonnát "szedett be", nem vitamint... :):):)
4/20 anonim válasza:
Nekem a dokim azt mondta hogy nem fontos szednem semmit mert ha változatosan táplálkozom akkor szinte felesleges.A terhesség probléma mentes volt és a fiam 3350g súlyal szuletett.Míg a sogornom szedet vitamint és a keresztfiam 4700g-mal szuletett és jol megkínlodott vele.
2011. nov. 23. 12:42
5/20 anonim válasza:
Szia!
Komolyan, az a vitamin miatt nagy baba lesz, ez akkora hülyeség, hogy csak na!!! Én szedtem végig 40 héten keresztül és 2400 gramm és 51 cm volt a kislányom (én is és apukája is picinek születtünk). A második terhességnél is szedtem végig, ott is 3000 gramm és 54 cm volt csupán a lányom... Szóval ne dőlj be ezeknek! Csupán genetika, hogy kinek mekkora babája születik!!!
3,5 éves és 1,5 éves lányok anyukája
2011. nov. 23. 12:42
6/20 anonim válasza:
Hogy szerettem-e volna vagy sem első babának egy 4 kilós babát, nem tudom. De az lett és nem szedtem vitamint!
Ezt már tényleg jó páran megcáfolták, több ilyen kérdés is volt már, és simán kiderült, hogy nem ezen múlik a dolog.
2011. nov. 23. 12:43
7/20 anonim válasza:
A baba tényleg elveszi, ami neki kell. Neked meg max. kihullik a hajad, a fogad. Ez is tény. Nem tudom, miért terjedt el ez a fújja a babát tévhit, én minden terhességemnél szedtem, és átlagos méretű babáim születtek.
2011. nov. 23. 13:00
8/20 anonim válasza:
fújja=fajat
hogy tudtam ezt így elírni:)
2011. nov. 23. 13:00
9/20 anonim válasza:
fajat= fajta
Ezek szerint valami hülye javító kapcsol be nálam, ami nem is magyar.
2011. nov. 23. 13:01
10/20 anonim válasza:
Nagyanyáink is mind babavédő vitaminokat szedtek... ne vicceljetek már. Szerintem kiegyensúlyozott táplálkozással nem fog sem a hajad, sem a fogad kihullani. Csak persze, azt nehezebb, mint egy tabit bekapni naponta. Na meg azzal egyetértek, hogy aki félkész kajákon él (levesporok, konzervkaják) az nem is kap elegendő vitamint, sem a mekiből nem. Az ilyeneknek valóban kell pótlás, másképp nem látom értelmét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!