Elevit tablettáról vélemény? Ugy hallottam, csak a
babát fujja.
Szia Én most vagyok 4,5 hetes babás és a Gravidát választottam!!
De ugy tervezem hogy az első 3 hónapban végig szedem aztán csökkentem heti 3 ra mert nem szeretnék óriásbabayt ,szeretném simán megszülni ugy ahogy az első drágámat!szép napot
2011. nov. 23. 13:04
Ha rendesen és változatosan étkezel, szerintem nem kell vitamint szedned. De ezt mindenkinek maga kell eldöntenie, nehogy visszagondolva úgy érezze, kár volt másra hallgatni! Én vasat szedtem, a véreredményem indokolta. És c vitamint. Mert akkor volt a H1N1-s időszak, és nem akartam magam oltatni! Így is majdnem 4 kg-os kislányt szültem.
2011. nov. 23. 13:09
Elevitet szedtem az elsővel és 3000 g lett a kislány. Most is az Elevitet választottam.
2011. nov. 23. 13:20
Én az első pár héten szedtem Elevitet a körzeti javaslatára. A 7. héttől elkezdtem egyre rosszabbul érezni magam, de azt hittem ez a terhesség velejárója, majd a 9-10. hét körül hasmenésem is lett. Kiderült, hogy a vitamintól van, és rögtön abba kellett hagynom a szedését. Az Elevit 4-szer annyi vasat tartalmaz, mint amire egy terhes nőnek szüksége lenne, és a szervezetem ezt nem bírta. Ja, és végig zöld volt tőle a székletem :-(
Azóta Magne B6-ot és folsavat szedek, és százszor jobban érzem magam.
2011. nov. 23. 13:26
Én végig szedtem az Elevitet. Szerintem nagyon fontos szedni, mivel a változatos táplálkozással sem biztos, hogy elegendő jut bizonyos vitaminokból vagy ásványi anyagokból a babának. A másik pedig, hogy ugye a baba elveszi ami neki kell, de az anya szervezetének is fontos a vitamin!
2011. nov. 23. 13:42
Én eljutottam arra szintre, hogy rájöttem: a babavárás nagy biznisz. Borzasztó sokba kerül, mert minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, a akkor mindenféle hangzatos dolgokkal ráveszik az embert hogy drága dolgokat megvegyen. Őszintén a babavédő vitaminokat is ilyennek tartom. Én nem fogom a zsebüket tömni. Inkább megveszem a gyümölcsöt, zöldséget, sajtot, főzök magamnak. Persze így sem olcsó mulatság, de legalább nem kemikáliákat fogyasztok...
2011. nov. 23. 13:48
17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Szedem akkor én is, ugy, ahogy az egyik kedves válaszoló irta, heti 3-at. Remélem nem lesz óriásbébim. :) Még egyszer köszönöm.
Nekem sajnos még nem jött össze a baba, január óta szedem az Elevitet és február óta szeretnénk. Amikor elkezdtem szedni, azért tettem, mert úgy hallottam, növeli a teherbe esés esélyét. Ez sajnos nem jött be, viszont van egy komoly oka, amiért mégsem hagytam abba azóta sem: tavaly ősszel és télen (borzasztó stresszes munka mellett) folyamatosan beteg voltam, gyakorlatilag kéthetente újabb megfázást kaptam el, állandóan köhögtem, fújtam az orrom. A kollégáim "kedvesen" azt mondták, ez a munkával járó stressz miatt van, úgysem tehetek ellene semmit. Viszont január óta, amióta az Elevitet szedem, egyetlen egyszer sem voltam megfázva! Körülöttem dőltek a kollégák, hol egyik fuldoklott a köhögéstől, hol a másik, nekem még a torkom se kapart... S lassan már 11 hónapja! Szóval ez a mamára nézve egy kedvező "mellékhatás"... :) Lehet, hogy önmagában a C-vitamin szedése is elég lenne, de a férjem azt szed minden nap, és ő mégis összeszedi a nyavalyákat. Viszont a teherbe eséshez ez sem elég, ahhoz bizonyára munkahelyet kéne váltanom... :(
2011. nov. 24. 09:41
19/20 A kérdező kommentje:
09.41 Sajnálom, hogy még nem jött össze a baba, ez sok mindentől függ, sztem. Mi 8 éve próbálkoztunk, és most itt a baba!!!!!!! Nektek is összejön! Kitartás!!
A vitamin nem növeli a teherbeesés esélyét.
Pedig jó lenne, ha egy ilyen egyszerű módszer, mint a vitamin szedése, hozzásegítene egy babához, de sajnos ez nem ilyen dolog.
Remélem hamarosan kiderül miért nem jön össze a babátok, és remélem hamar megfogan!
A vitaminnak nem az a feladata, hogy segítsen a fogantatásban, hanem hogy megfelelő vitaminkészlettel lássa el a leendő és már meglévő kismamát.
A munkahely pedig...sajnos sokaknál okoz stresszt. :(
2011. nov. 24. 12:05
Kapcsolódó kérdések: