Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek a fáradékonyság ellen?

Mit tegyek a fáradékonyság ellen?

Figyelt kérdés

8 hetes terhes vagyok, a 4. héttől kezdődően egész nap aludnék, nincs energiám semmire, pedig éjjelente alszom 9 órát.

Szerencsére home officeban dolgozom, így munkaidőben van, hogy szundítok egy fél órát.

Sokszor lázasnak érzem magam, ilyenkor a maximum amit mértem 37.3.

Hányingerem szokott lenni, de nem hányok.

Egyszerűen nem tudom,hogy mit csináljak a kimerültség ellen.

Előtte aktív életet éltem, volt, hogy napi 15 km-t is gyalogoltam. Most ha 5 km-t tudok gyalogolni, az nagy csoda

2022. okt. 9. 15:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez van !

Viseld.

Én a 17. Hetnél tartok és még mindig über fáradt vagyok!

2022. okt. 9. 15:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen. Kb pont semmit nem tudsz vele kezdeni. Túl kell élni. Nekem a 12.herig tartott és még caak home officeban sem tudtam lenni.
2022. okt. 9. 15:33
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem sok mindent lehet kezdeni vele. Az első terhességemnél a 16. hét körül elmúlt ez a brutál fáradtság a másodiknál végig kitartott. Ráadásul akkor már ott volt az 1 éves fiam akiről gondoskodni kellett....hát nem volt egyszerű. Az elsőnél aludtam kb egész nap (pont kovid karantén volt uh nem sok dolgom volt), de ugyan úgy kimerült voltam.

Valakinél a vas pótlás segít, sajnos nekem nem jött be.

2022. okt. 9. 18:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én aludtam amikor tudtam és amennyit tudtam. Szerencsére a férjem megértő volt, mert amint haza értem a munkából vagy délután 5 vagy 6 körül, két szót váltottunk, lezuhanyoztam és mentem aludni. Így este 6-7-től másnap reggel 6-ig, az ébresztőig aludtam.

Hétvégén még ennél is többet és hetekig ez ment.

Napközben nem nagyon éreztem a kínzó álmosságot mert bölcsiben dolgoztam, így nagy volt rajtam a felelősség meg ébren tartottak a gyerekek :)

De úton hazafelé rengetegszer elaludtam a villamoson és 4 vagy 5 megállóval mentem tovább, mint kellett volna.

Szerencsére úgy a 10. hét környékére elmúlt, sőt akkortájt mentünk 2 hétre hátizsákos túrázni Írországba, ott az adrenalin tartott ébren.

Most a második trimeszterben mar nincs ez a tünetem, ellenben minden nap többször hányok :(

2022. okt. 9. 18:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, aludj. Aludj, ha jól esik és aludj ha jól esik. 😃 Én az első trimeszterben nagyon jókat aludtam, este, délután, bármikor. 😅 38+3 hétnél járok, már nem tudok jót aludni, úgyhogy ez közhely, de élvezd ki ameddig tudod. 🥰😃
2022. okt. 9. 19:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon fáradt vagyok és van egy 1 éves gyerekem is, szóval gondolhatod 🤣. Ilyen ez, túl kell élni. Nálam szalad a ház és főzni sem tudok, annyira nincs energiám. Amikor alszik a gyerek, én is alszok vele együtt.
2022. okt. 9. 19:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálam is ez a helyzet már a 2. trimeszter óta, már a 30. hétben járok, de nem múlt el sajnos. Én is home office-ban dolgozom, de már azt sem bírom, hónap végén tervezem abbahagyni. Munka közben én is sokszor majdnem elalszom. Sajnos esténként viszont nagyon nehezen alszom el, reggelente pedig alig bírok felkelni, pedig mindig hajnali kelő voltam. És terhesség előtt milyen aktív voltam... 10-15+ km-eket futottam rendszeresen, most meg egy rövid sétától is kifulladok. Próbálok arra koncentrálni, hogy ez ideiglenes állapot és majd vissza fog térni az energiám. Kitartás mindenkinek!
2022. okt. 10. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!