Ha rossz anyagi helyzetben,viszont házasságban,óvatlanság,felelőtlenség miatt teherbe esnétek,mindenki azt mondaná,hogy nem jó ötlet megtartani,mert miből nevelnétek fel,még a párotok sem támogatna,mit tennétek,ha belül mégis szeretnétek megtartani?
Kérdező, ne haragudj, de itt nincs mit számolgatni, ha eddig havi 13 ezer forintot tudtatok félrerakni.
Mi nem állunk rosszul anyagilag, de tudatosan élünk, spórolunk a hàzunk felújítására, így a gyerekkel kapcsolatos költésekre is figyelünk. Mosható pelenkázunk, szoptattam majdnem 1 éves koráig, csak használt ruhái vannak, bútort is használtan vettünk neki, játékokat kaptunk sokat, de még így is azt mondom, hogy egy fizetésből nem lehet gyereket eltartani.
Most szüntették még pl. a tápszerek támogatását, ha nem tudtam volna szoptatni (vagyis most nem tudnék) abból havi 4 doboz 15 ezer forint lenne. Egy nagy pakk pelenka 10 ezer. A gyes már el is ment, és még semmit nem vettél szinte a gyereknek, se egy darab ruhàt, cipőt, gyógyszert, gyümölcsöt, bármit.
Nem tartanám meg. Mindenkinek az életét megnyomorítanám vele. Viszont az is biztos, hogy ezek után végképp összekapnám magam, és eltűnnék egy élhetőbb helyre akár férjjel, akár nélküle. Itt, ahol én lakom, konkrétan az nem dolgozik, aki nem akar: van egy csomó KKV, akik állandóan munkaerőhiányban szenvednek, meg egy baromi nagy ipari park is van, ahol egymástól próbálják elcsalni az embereket, és még üzletek is vannak, ahol szintén állandóan ki van téve, hogy ezt keresnek, azt keresnek.
Másrészt szereznék valamilyen élhető szakképesítést. Ha van hozzá agyam, akkor autodidakta módon lehet tanulni nyelvet, meg lehet tanulni programozni, stb. Egy számítógép és egy hangszóró elég hozzá. Vagy telefon. Ha nincs hozzá képességem, affinitásom, bármi, akkor addig járnék, amíg nem találok valami anyagi segítséget ahhoz, hogy egy OKJ-t (vagyis azt, ami most már helyette van) megszerezzek. Alapítványok, önkormányzati támogatás, stb. Vagy hagynám a fenébe a házra gyűjtést, kivenném a megtakarított pénzt, és abból fizetném. Az oktatásnál egyszerűen NINCS JOBB befektetést, mert a tudásodat senki nem veheti el és nem köt helyhez.
"Miért gondolják sokan,hogy kitenénnek,vagy itthagyna a férjem? "
Talán mert tanui voltak már hasonló eseteknek? Egyet ne felejts el, nincs örök garancia semmire. A jelen, az jelen, de ez nem garantálja a jövőt is. Az életben egy tuti biztos van, a halál. Minden más nem lesz tuti biztos egy életre. Ideje felnőni kérdező, és a mesékből kinőni. A valóság màs. A majd lesz valahogy nem lesz elég semmire. Elég kockázatos és felelőtlen hozzáállás.
Nem.
Mindenki úgy megy férjhez h ez örökké tart stb. Aztán még is a fele vállással végződik. Amiből ez esetben te igen rosszul jönnél ki. se ingatlanod, se kereseted, semmid sincs, ellenben magadon kívül lenne egy gyereked, akire bizony költészet KELL (gyógyszerre, pelenkára stb)
És az a jobbik eset ha csak elhagynak/kiraknak.
Ha a férjednek balesete lesz, egy rettegett betegsége, már us ott tartasz h a bevételi forrásod megszűnt, és emellett egy vagyont KELLENE (de nagyon nics miből) költeni rehabra, gyógyszerre, kezelésre.
Én pesszimista ember vagyok. Mindig a legrosszabbal számolok, arra készülök, mert így nem érhet kellemetlen meglepetés. Szóval azt se felejtsük ki hogy mi van ha ezek mellé a gyerek is beteg/sérült?
Ha most nehezedre esik lemondani róla, akkor majd letudsz mikor a gyámügy viszi el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!