Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha rossz anyagi helyzetben,vis...

Ha rossz anyagi helyzetben,viszont házasságban,óvatlanság,felelőtlenség miatt teherbe esnétek,mindenki azt mondaná,hogy nem jó ötlet megtartani,mert miből nevelnétek fel,még a párotok sem támogatna,mit tennétek,ha belül mégis szeretnétek megtartani?

Figyelt kérdés

2022. okt. 6. 23:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 A kérdező kommentje:
Online terapeutát tudnék keresni, viszont amikkel jártam az előzőhöz,azt lerendeztem idővel magamban (mivel a terápia nem sok mindenben segített), sikerült nagyon lassan túltennem magam rajtuk. A mostani helyzetben pedig senki nem dönthet helyettünk.
2022. okt. 7. 07:52
 32/78 anonim ***** válasza:
94%

"felelősségvállalás alatt azt értettem, hogy minden lehetséges módon megpróbálunk javítani az anyagi helyzetünkön,hogy minden SZÜKSÉGESET (nem iphonet meg macbookot a kezébe nyomni ahogy kidugja a fejét, hogy lefoglalja és nehogy foglalkozni kelljen vele) meg tudjunk adni a gyereknek"

De miről beszélsz, kérdező?

Ha eddig nem tudtatok normális, igényelt szakképesítést szerezni, se olyan helyre költözni, ahol van munka, se normális összegeket félretenni, se legalább önállóan megélni valahol, se megtanulni rendesen védekezni, ha egészen idáig semmilyen mértékben nem tudtatok vátoztatni a rossz körülményeiteken egy gazdaságilag jó időszakban, akkor hogy fogtok tudni változtatni most egy gyerekkek, a válság éveiben?

Nevetséges, hogy kikéred magadnak ezt az egészet a havi 13 ezres spórolásotokkal. Az egy féléves gyerek egyhavi tápszeradagjára elég, semmi másra.

"A mostani helyzetben pedig senki nem dönthet helyettünk"

De, mondjuk apósod mondhatja, hogy oda ne vállaljatok gyereket, ha még munkád sincs.

2022. okt. 7. 07:58
 33/78 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy arra is készülj, hogy ilyen körülmények között biztosan rátok fog szállni a családsegítő.
2022. okt. 7. 07:59
 34/78 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj, de milyen jobb körülményekről beszélsz, amikor eddig is más nyakán laktatok, “munka” szempontjából meg az MLM-ig jutottál? A férjed dolgozik, oké, de szerinted abból plusz 2 embert eltartani hogy lehet? Milyen körülmények között?! És ha ne adj isten születik egy (szinte) bármilyen problémás gyerek? Pl. csak allergiás, vagy feszes izomzatú? Miből fizeted a tornát/ilyen-olyan étrendet (még ha tudsz is szoptatni, de magadnak)? Bírom, mikor addig láttok, hogy van hol lakni meg van mit enni, meg nem kell iphone amint megszületik… az nem, ez igaz, de kellhet bármilyen kezelés, bármi, ami úgy viszi a pénzt, hogy pislogni nincs időd. A gyerekvállalás nem a szegények mulatsága (kellene, hogy legyen, az más kérdés, hogy sajnos ott van a legtöbb). Csak a szeretetből gyereket nevelni nem lehet. A tisztességes neveléshez meg hozzátartozik az is, hogy nem más nyakára, egy fizetésre szülöm. És, hogy nem azt adom át neki, hogy elég az MLM, mert ez itt van messze, azzal amaz a baj….
2022. okt. 7. 08:02
 35/78 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy ettől miért van ennyi ember felháborodva, miért van ennyi válasz, miért érdekel hirtelen mindenkit, hogy mi lesz teljesen ismeretlen emberek sorsa,döntése…egyikőtökhöz sem mentem volna pénzt kérni. Mennyien ide tudnak jönni osztani az észt meg lehordani a másikat, de amikor valakin segíteni kellene mondjuk tettekkel, fogadok, hogy akkor fele ennyien nem ugranátok. Mindegy, felfogtam, hogy jobb egy gyereknek,ha nem csóróságba születik… Mégegyszer köszönöm mindenkinek, aki normális, emberséges választ írt, de mostmár zárjuk le a témát szerintem. Legyen szép napotok! 😊
2022. okt. 7. 08:16
 36/78 anonim ***** válasza:
85%

Kaptál egy csomó normális választ, ahol viszont nem azt írták le, amit hallani akarsz. Elég egyöntetűen elhangzott, hogy ők nem tartanák meg.

Te pedig arra az egy-két kommentre koncentrálsz, akik nem normális stílusban válaszoltak.

"Ha meg egyből azt írtam volna ki, hogy melyik klinikára menjek elvetetni, mert megcsináltuk, de eltartani nincs pénzünk, akkor azért lennék mocskos hülye idióta, mert nem vállalom a következményeket."

Nem, ezt csak te mondod. Egy-két abortuszellenest leszámítva, akik gondolom Romániában éppúgy megtalálhatóak, mint itt, senki sem ítélkezett volna. Nyugodtan nézz körül az oldalon. Senkinek sem szoktak nekiesni tömegesen, aki az abortuszt választja, főleg nem olyan kilátástalan helyzetben, mint a tiéd.

"mielőtt valaki ebbe is belekötne, hogy rá voltam szorulva a mentális segítségre,szóval biztos bolond vagyok"

Ezt megint csak te mondod. Itt nem szokás lebolondozni azt, aki pszichológushoz/terapeutához jár. Akkor sem, ha az illetőt nem érte szexuális abúzus, hanem "csak" hétköznapi problémái vannak.

Egyébként gondolj bele, mi lesz, ha a megoldatlan, súlyos lelki traumáidra még rárakódik az anyagi bizonytalanság okozta stressz, a szülés utáni depresszió. Egy instabil anyát szánsz a gyerekednek?

Láthatóan előbb anyagilag és lelkileg kéne helyrejönnöd. Mindkettő fontos lenne a gyereknek.

2022. okt. 7. 08:17
 37/78 anonim ***** válasza:
85%
Ha meg akarod tartani, készíts egy tervet. Miből, hogyan, pontosan hogyan fog tudni működni. És ne az legyen a terv, hogy majd a család támogat, hanem hogy ti hogyan fogtok önállósodni. Ehhez mozdulni kell majd, elkerülhetetlenül, de talán ez majd kibillent titeket. Konkrét tervvel talán a ferjedet is meggyőzöd és neki is lesznek jó ötletei. Lépnetek kell és soha jobb alkalmat erre.
2022. okt. 7. 08:22
 38/78 anonim ***** válasza:
87%

"Azt nem értem, hogy ettől miért van ennyi ember felháborodva, miért van ennyi válasz, miért érdekel hirtelen mindenkit, hogy mi lesz teljesen ismeretlen emberek sorsa,döntése"

Jól értem, hogy kiírtál egy kérdést, és (mivel nem a szád íze szerint válaszoltak) zavar, hogy válaszoltak rá?

Te fordítva ülsz a lovon! Te tetted fel a kérdést ismeretlen embereknek, utána meg kikéred maradnak, hogy a te életeddel foglalkoznak ismeretlenek?

"de amikor valakin segíteni kellene mondjuk tettekkel, fogadok, hogy akkor fele ennyien nem ugranátok"

Véleményt kértél, ami a segítség egyetlen formája, ami itt az oldalon nyújtható. Jó, hogy nem kéred számon rajtunk, hogy nem kezdtünk itt GYIK-en rögtönzött adománygyűjtésbe neked és a leendő gyerekednek.

El vagy tévedve egy cseppet!

2022. okt. 7. 08:24
 39/78 anonim ***** válasza:
83%

Elhiheted, hogy senkit nem a te sorsod érdekel, egyszerűen normális emberek számára felháborító, hogy valaki 2022-ben még ilyen körülmények közé akár gyereket vállalni, felháborító ez a butaság, felelőtlenség, érdektelenség. A gyereket sajnáljuk, nem téged.

Egyébként te tettél fel kérdést, csodálkozol, hogy válaszokat kapsz? :D

2022. okt. 7. 08:26
 40/78 A kérdező kommentje:
Igazad van! Amúgy a negatív beszólás sajnos jobban megmarad az emberben a sok pozitív ellenére. Gondolok itt a válaszokra. Nem tudom,hogyan regáltak volna le az emberek egy abortuszos kérdést,vagy általánossagban mi a vélemény arról, akinek mentális segítségre van szüksége, még nem tettem fel ilyen témában kérdést, az itteni válaszok alapján következtettem, hogy mit kapnék a fejemre. (Mármint a gyűlölködő válaszok alapján)
2022. okt. 7. 08:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!