Ez a szöveg jó bejelentéshez munkahelyen?
Szia xy!
Az a helyzet merült fel, hogy állapotos vagyok. Jelenleg a 15. hétnél járok. Amíg a körülmények engedik szeretnék dolgozni. Ezt rajtad kívül még valakivel kell közölnöm?
Én úgy tudom a védettség akkor is él, ha nem jelented be.
Én személyesen közöltem a főnökkel.
Ezt nem tudtam. Mindenesetre írtam neki.
Őszintén szólva amúgy sem zavarnám szívesen.
Elmondanám személyesen is ha lenne rá lehetőség, de elég messze vagyunk egymástól.
Munkahelyen sem találkozunk.
A rendezvényen pedig lehet nem a megfelelő alkalom lenne bejelenteni neki.
"azért legyen nyoma, hogy védve vagy, nem rúghatnak ki"
Ez úgy, ahogy van, hülyeség! Attól a pillanattól kezdve, hogy egy nö terhes, védve van, akkor is, ha még nincs pozitív tesztje, nem állapította meg orvos a terheséget, nem szólt senkinek róla, az a tény, hogy az, már védettséget jelent!
"Mi alapján bizonyítod hogy a kirúgáskor már védve voltál mert te szóltál ? Ő meg azt mondja nem szóltál ? "
NEM KELL SZÓLNI! És nem kell semmit bizonyítani! Ha felmond, és csak akkor közlöd, hogy terhes vagy, köteles visszavenni, vagy munkaügyi per lesz belöle, a munkaviszony fenntartásával!
"Az a helyzet merült fel, hogy állapotos vagyok"
Ez a mondat ebben a formában borzalmasan hangik. Felmerülni valami negatív dolog kapcsán hangozna helytállóan. Ráadásul bizonytalanságot is hordoz magában, pedig 15 hetes terhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!