Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent az alábbi orvosi...

Mit jelent az alábbi orvosi szöveg?

Figyelt kérdés

Kp. tág hüvely, zárt méhszáj folytatásában tojásnyi gravid uterus. Jobb oldalon tömegesebb nyomásérzékeny adnexum szabad környezetben. Tkp portio hátsó ajkán kis erozio.

Várom a segítségeteket.

2013. dec. 5. 15:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
18%

Miért nem a háziorvosnak vagy a nőgyógyásznak mutatod ? Szerinted a neten, látatlanban, az előző lelelteid nélkül, bárki is tud erre megbízhatóan válaszolni?

Azt hittem egy felnőtt embernek ennél több esze van..

2013. dec. 5. 15:59
 2/13 anonim ***** válasza:
Annyit értek belőle, hogy terhes vagy a gravid uterus miatt.
2013. dec. 5. 16:02
 3/13 anonim ***** válasza:
adnexum függelék
2013. dec. 5. 16:06
 4/13 A kérdező kommentje:
A nőgyógyász akinél voltam nem volt hajlandó mondani semmit. Úgy kellett rákérdeznem arra, hogy mit lát az ultrahangon. Percekig bámulta a képernyőt, majd kérte a szomszéd szobából, hogy jöjjön át a másik doki. Kérdeztem, hogy valami baj van? Erre ő hogy nincs, csak még nem lát petezsákot. Kb 10 féle módon érdeklődtem, hogy mondja már meg, hogy mi van, de a köszönéssel együtt, ha 8 szó elhagyta a száját akkor sokat mondok. Azt, hogy terhes vagyok, nyilván tudtam. Azt, hogy petefészek gyulladásom van, azt sejtem a szövegből. A többi, ami a méhnyakkal kapcsolatos arra lennék kíváncsi. Hidd el kedves első, ha az orvos hajlandó lett volna leereszkedni hozzám, akkor tudnám mi van a papíron. A háziorvossal leghamarabb holnap tudok találkozni. Ennek fényében nyilván szeretném magam megnyugtatni, hogy sem leendő babának, sem nekem nincs bajom. A kioktatás nem sokat segít valakinek, aki aggódik. Ettől függetlenül minden választ köszönök.
2013. dec. 5. 16:08
 5/13 anonim ***** válasza:
Mennyi hetes vagy? Meglett a petezsák?
2013. dec. 5. 16:10
 6/13 A kérdező kommentje:
Még nem látott petezsákot. Nov. 1-én volt utoljára menstruációm, 31 naposak a ciklusaim. Úgy számoltam, hogy 4 hét 6 napos vagyok.
2013. dec. 5. 16:14
 7/13 anonim ***** válasza:
Mehszàj hàtsó szèlèn kis mèhszàjseb van.
2013. dec. 5. 16:49
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó. Mindenkinek ment a kéz.
2013. dec. 5. 16:58
 9/13 anonim ***** válasza:

zárt méhszáj folytatásában tojásnyi gravid uterus.

Tojásnyi méretű "terhes méh".

Jobb oldalon tömegesebb nyomásérzékeny adnexum szabad környezetben.

Jobb oldalon tömör állagú nyomásérzékeny "függelék" (valszeg petefészek, de nem akarták szerintem túl konkrétan leírni). A szabad környezet fertőzés és deformitásmentességet jelent. Baj esetén folyadék van a hasüregben.

Tkp portio hátsó ajkán kis erozio.

Méhnyakon kisebb seb.

2013. dec. 5. 19:41
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ennyit vártam volna a dokitól.
2013. dec. 5. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!