Elmondjam/bevállaljam így a babát?
Figyelt kérdés
2 hónapja vagyunk együtt hivatalosan a párommal. Már 1 éve ismerem, első pillanattól kezdve szerelem volt csak párban éltünk mindketten. Egymásért szakítottunk és most minden boldogság megvan, nagy a szerelem. Tegnap pozitívat teszteltem, és most a doki is megerősítette a terhességemet. Bevallom fogalmam sincs mihez kezdjek, még fel sem fogtam a hírt. 22 éves vagyok, párom 24 nagyon jó állásunk van, és én csak nem olyan régen költöztem albiba a szüleimtől. Azt se tudom én mit akarok, de félek elmondani a páromnak. Mégis mit tegyek?2022. szept. 15. 19:56
11/13 anonim 

válasza:

Természetesen mondd el neki! Ha régi köztetek a kapcsolat, és hivatalosan is együtt vagytok, akkor miért ne mondanád el?
Én a férjemnek is izgultam elmondani, mikor terhes lettem, mert bár tervezett baba volt, mikor megláttam a pozitív tesztet olyan rémült voltam... :D
22 évesen nem vagy fiatal egy babához. Jól is elsülhet a dolog :) az élet tele van váratlan helyzetekkel, erre elfelejtik sokszor felkészíteni az embert, de a fiatal felnőtt kor erről szól.
12/13 anonim válasza:
Egy korábbi válaszolóhoz hasonlóan nekem is elég határozott véleményem van az abortuszról. Érintett is vagyok benne. 15 éves voltam, és felelőtlen. A mai napig nem dolgoztam fel, pedig három fantasztikus gyermekem van - szóval ha úgy döntesz, számolnod kell ezzel a következménnyel is. 23 éves voltam a nagylányom születésekor. Alig egy évvel idősebb, mint most te, és számomra nem volt kérdés, hogy elég idős vagyok-e hozzá. Az eltelt lassan tíz év során voltam nehéz helyzetben, elváltam az első férjemtől (szerencsére remek a kapcsolatunk), és újból férjhez mentem. Semmit nem bánok, mert anyának lenni számomra a legfelemelőbb érzés. :) Nyugodtan mondd el a barátodnak, hátha veled örül majd! Ha pedig mégsem, egy anya akkor is elég erős ahhoz, hogy mindent megoldjon, mert a lehető legnagyobb motiváció hajtja. Legvégső soron pedig ott van az örökbeadás lehetősége: így nem kell számolnod a bűntudattal, hogy kioltottál egy életet, de egésszé tehetsz egy családot. Remélem, tudtam segíteni.
13/13 anonim 

válasza:

Erre a kérdésre is csak azt tudom mondani, amit a többi ehhez hasonlóra: ezt nem itt kellene megkérdezni. Ne egy csomó arctalan, névtelen ember véleménye alapján döntsd el, hogy mit tegyél vagy ne tegyél. Elsősorban a barátoddal kell beszélned, és közös döntést hozni. Nem csak azért, mert joga van tudni, hanem azért, mert ő az, akinek téged ebben a helyzetben támogatnia kell. Rajta kívül akivel még beszélhetnél, az az anyukád. De semmi esetre sem idegenek, akik egyre-másra osztogatják a felelőtlen tanácsaikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!