Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmondjam/bevállaljam így a...

Elmondjam/bevállaljam így a babát?

Figyelt kérdés
2 hónapja vagyunk együtt hivatalosan a párommal. Már 1 éve ismerem, első pillanattól kezdve szerelem volt csak párban éltünk mindketten. Egymásért szakítottunk és most minden boldogság megvan, nagy a szerelem. Tegnap pozitívat teszteltem, és most a doki is megerősítette a terhességemet. Bevallom fogalmam sincs mihez kezdjek, még fel sem fogtam a hírt. 22 éves vagyok, párom 24 nagyon jó állásunk van, és én csak nem olyan régen költöztem albiba a szüleimtől. Azt se tudom én mit akarok, de félek elmondani a páromnak. Mégis mit tegyek?
2022. szept. 15. 19:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért félsz elmondani neki? Ketten voltatok ott.
2022. szept. 15. 20:00
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Mondd el neki! Nem veszítesz semmit, látod majd a reakciójából hogy ő mit szeretne és az alapján könnyű lesz meghozni a döntést. Nem vagyok amúgy abortusz párti, de nagyon fiatal vagy, egyedül, ha szülői támogatásod nincs, akkor igen kemény lenne ezt a picit felnevelni. Nem mondom hogy lehetetlen, de nagyon kemény.
2022. szept. 15. 20:03
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Elmondod és eldöntitek együtt hogy mi legyen.Ha látod rajta hogy nem akarja akkor te döntöd el egyedül hogy mi legyen.Írtad nem tudod mit akarsz de akkor mégis mi fitty fenéért nem védekeztek?Vagy védekeztetek?

Ha igen akkor nem túl jól de ez már mindegy igazából.

2022. szept. 15. 20:36
 4/13 A kérdező kommentje:
Gyógyszer mellett csúszott be a baba nem is értem hogyan, de igazából nem is számít mostmár
2022. szept. 15. 21:39
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
Tegnap teszteltél,és ma màr latta a doki?🤔
2022. szept. 15. 21:45
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Elmondod a párodnak hisz úgy sem tudod titkolni sokáig plusz joga van tudni.

Lehet örülne is neki nem tudhatod.

2022. szept. 15. 21:45
 7/13 anonim ***** válasza:
81%
5-ös tényleg igaz,elég fura hogy máris mindent látott az orvos mikor tegnap lett pozitív a teszt.
2022. szept. 15. 21:46
 8/13 A kérdező kommentje:
Már az 5-ig hétben vagyok, azért nem teszteltem korábban, mert volt valamennyi vérzésem emiatt nem gyanakodtak ezelőtt
2022. szept. 15. 21:58
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Így érthető..
2022. szept. 15. 22:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképpen mondd el, az ő gyereke is. A másik, hogy a reakciójából sok mindent megtudhatsz róla is.

Baba "bevállalása": Nincs jogom megmondani, hogy dönts. Még úgy sincs, hogy elég határozott véleményem van a témáról (ellenzem). Bárhogy is döntesz, kemény lesz és egy életre szól! Csak másként. Szerintem nagyon sok múlik azon, mennyire támogató a barátod, vagy ha ő kibújna a felelősség alól, akkor a szüleid, testvéreid. Az örökbeadás is egy lehetőség (kicsi babára több éves várólista van), de ezt is * kemény lehet feldolgozni.

Az egyik barátnőmnek külföldön, egyetem alatt, friss kapcsolatból sikerült teherbe esnie, de megoldották. A kislány most már nem is annyira kicsi, a barátnőm 2 év csúszással lediplomázott, dolgozik. Nem kérdeztem, ma másként csinálná-e (felmerült, hogy nem tartják meg a babát).

OFF: Mennyit változott a világ, hogy most azt mondjuk egy 22 évesre, hogy fiatal a gyerekvállaláshoz, az édesanyámat 28 évesen (3. terhesség) annak idején már osztották, hogy miért ilyen öregen.

2022. szept. 15. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!