Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallottatok olyanról hogy a...

Hallottatok olyanról hogy a hüvelybe natúr joghurtot kell kenni?

Figyelt kérdés

Rröviden a sztori: szombaton teszteltem pozitívat és közben este vesegyulladás miatt be kellett mennem a sürgősségire, ahol kaptam antibiotikumot. A nőgyógyászommal ma tudtam beszélni és azt mondta hogy az antibiotikum csak amiatt veszélyes mert a jó bacikat is megöli, emiatt esténként egy újjnyi natúr joghurtot kennyek be oda... hallott már más is ilyenről?

Bízok benne persze, de ha van tapasztalatotok akkor légyszi mondjátok el.

2022. szept. 12. 17:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
37%

A joghurttal többre mész, ha megeszed szerintem. Ez kb olyan tanács, mint fokhagymát feldugdosni fertőzés idejére, mert hát ugye az is fertőtlenít. Attól még nem lesz jó.

Szerintem ne kenj oda semmi ilyesmit. Nem csak azért, mert undi, hanem mert nem is hatékony és még tovább is ronthatsz az egészen vele. Étel nem való a nemi régiókra, ideje lenne ezt megtanulni. Ha ennyire nincs most semmi nyitva, akkor egy éjszakát kibírsz, és mehetsz holnap a patikába venni valami készítményt. De DM vagy Rossmann is biztos van arrafelé (hacsak nem Afrikában élsz), és ott is lehet ilyen hüvelyi flóra-visszaállító kúpokat kapni, nem kell ehhez feltétlenül gyógyszertárba menni .

2022. szept. 12. 17:47
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal egyszerűbb, és biztonságosabb a hüvelytabletta/ kapszula..

Az a baj a joghurttal, hogy nem olyan körülmények közt gyártották, hogy odategyük, másrészt nemcsak a tejsavbacikat teszed oda, hanem a tejből fennmaradt dolgokat, harmadrészt khhhm az előírások alapján van benne x élőflóra..gyakorlatilag pedig a töredéke általában ( vizsgáltam, emiatt tudom)

Szóval az elv jó..de van tisztább és jobb, igaz drágább megoldás rá.

Régen ezek a flóravisszaállítók nem léteztek, akkor a semminél talán jobb volt..de a gyártás sem korcsosult el így a tejiparban..

2022. szept. 12. 17:53
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
Ápolónő vagyok. Annó a képzésen 2007-ben volt nőgyógyászati ismeretek óra is, ami nőgyógyásza tartott. Ő mesélt erről sztorit. Egyszer egy nő jó kis hüvely gyulladással kereste fel, kiderült, ő is olvasta ezt a dolgot, és felnyomott magának egy kis epres joghurtot. Azt mondta a doki, hogy ez egy elavult hülyeség, ne utánozzuk.
2022. szept. 12. 17:57
 14/26 anonim ***** válasza:
90%
Ennek az a mikrobiológiai alapja, hogy a tejsav baktériumok tartják fenn a hüvely savas kémhatását, ami véd a gyulladásos tüneteket létrehozó egyéb mikroorganizmusokkal szemben. A népi gyógyászatban ismert, nem tudom, hogy tudományosan mennyire megerősített.
2022. szept. 12. 17:58
 15/26 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hogy akkor a doki miért mondta ezt. Magánba járok amúgy is, dolgozik régóta de nem öreg. És ez a hüvelykúp nekem elég jól hangzik... szóval tényelg fura. De így se jó, hogy ma már nem tudok semmi mást beszerezni. :( az antibiotikumot meg ugye szedem közben.
2022. szept. 12. 18:05
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

" De így se jó, hogy ma már nem tudok semmi mást beszerezni. "

Mivel egyelőre semmi bajod odalenn, bőőőőven elég, ha holnap reggel veszel valami kúpot. Nem ezen a fél napon fog múlni.

2022. szept. 12. 18:13
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
15. Hát inkább szedd minden nélkül mint, hogy felkenegess magadnak joghurtot. Na attól lehet ám jó kis fertőzést összeszedni, amikor megerjed a joghurt a vaginádba. Hiába pontoztak le, azonnal orvost váltanék, mert ilyen kóklerben nem bíznék. Ez nem csak hogy baromság, hanem iszonyú veszélyes is.
2022. szept. 12. 18:14
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Régen kb 100 éve vagy több a joghurt volt a "C vitamin" mindenre is jónak gondolták. Adták minden nyavajára. Az amerikai danone márka is akkor jött létre és ezt lovagolta meg, utána lehet olvasni a dolognak. Én tuti nem tennék joghurtot oda... és orvost váltanék.
2022. szept. 12. 18:21
 19/26 anonim ***** válasza:
86%
A hüvelyflóra visszaállítását amúgy is az antibiotikum kezelés befejezésekor kell elkezdeni, mivel ha közben csinálod, mit érsz el vele? Ugyanúgy öli tovább, tehát hiába állítod vissza. Úgyhogy tök mindegy, hogy ma már nem tudsz venni.
2022. szept. 12. 19:05
 20/26 anonim ***** válasza:
11%

Első!!válaszomban írtam hogy vegyél probiotikumot...

Az por, amit beleöntesz vízbe, és megiszod.

Utána se jársz, minek kérdezel?

Akkor dugj fel egy dobozos fagyit is a vaginádba ha a nirmális megoldások nem tetszenek.

2022. szept. 12. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!