Lepenylevalas eseten mennyi ido van korhazba erni?
Figyelt kérdés
Sokat olvasom, h ilyen esetben nagyon sokat szamit az ido… h ne legyen oxigenhianyos a baba stb
Tehat en epp a varos kellos kozepen vagyok es hirtelen ez bekovetkezik, akkor van idom beerni a korhazba? Vagy akkor mar kb elkonyvelhetem h nagy baj lesz…
#12, a kérdező dobta fel a lepényleválás témát. Mit írjunk neki, kedves? Hogy a lepényleválás semmiség, ha meg is történik biztosan nem lesz semmi baj?
2022. szept. 7. 14:16
22/26 anonim válasza:
Az esetek döntő többségében ennek van egy jele előtte, a brutális fájdalom. Az orvosom mindig azt mondta, hogy ha erős fájdalom vagy vérzés van, azonnal a mentőt hívjam, utána pedig őt. Ezzel van a leggyorsabb ellátásra lehetőségem. Így megmenthetőek vagyunk. Amúgy nem. Nem kocsikázunk, a férjnek telefonálunk, értesítjük a rokonokat. Ilyenkor magunkkal foglalkozunk. Én is a mentőben hívtam fel az orvosomat. Férjemet pedig az egyik ápolónő értesítette már.
2022. szept. 7. 16:21
23/26 anonim válasza:
Lepènyleválás toxèmiás, magas vérnyomásos kismamáknál is nagyobb arányban fordul elő időnként sajnos minden előjel nélkül és a harmadik trimeszterben bármikor, tehát mèg a kórházi befektetès előtt. Édesanyámnal a három terhessègéből az elsőnél és a harmadiknál is bekövetkezett a lepény leválás toxèmia miatt. Sajnos egyik testvéremet sem sikerült megmenteni és anyu is épp hogy túlélte az utolsót.
Én most varom az első babám, gyógyszert szedek toxemia ellen mert nagyon magas a rizikóm rá, szintén nagyon félek ettől a szövődménytől. Semmit nem lehet tudni a megelőzéséről
2022. szept. 9. 13:26
24/26 A kérdező kommentje:
En is a rizikos csoportba tartozom :(
Az a baj ha ez tenyleg ilyen h gyakorlatilag percek alatt szukseges a beavatkozas akkor sok eselyem nkncs mert egy kis varosban elunk, itt mire kier mentunk az vagy 20 perc… eleg ijeszto
2022. szept. 10. 09:10
25/26 anonim válasza:
Én sem vagyok nyugodt ebből a szempontbol mi falun élünk kb. fél órás autóútra egy kisvarostól.
De ne is gondoljunk ilyesmire, mert amitől fél az ember azt is bevonzhatja, tudom nehéz, de arra kell gondolni, hogy minden rendben lesz, szerencsére ez a szövődmény nem gyakori.
2022. szept. 10. 18:08
26/26 anonim válasza:
#24 Ez olyan, hogy lakhattam 5 percre is a kórháztól, de ígyis bekövetkezett a baj többször. Egyik barátnőm pedig 1 órányira lakott a kórháztól, mégis van egy egészséges kislánya, aki bár otthon jött világra a 35. Héten, de mégis megoldották, mert a mentősök kiértek és tudták, hogy mit kell tenni. Szóval ezen ne aggódj. Ha egy terhes nőnek van komplikációja, akkor 90%-ban jóval gyorsabban ér ki a mentő, mint bármi más esetben. Én már jártam úgy, amikor messze éltünk a kórháztól (külföld), mentő nem volt a közelben (tömegbaleset volt), hogy a helyi rendőröket kérték meg, hogy vigyenek be, mivel pàrom sem volt otthon. Szóval tudnak találékonyak is lenni ezek a tündérek segélyhívó központban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!