Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lepenylevalas eseten mennyi...

Lepenylevalas eseten mennyi ido van korhazba erni?

Figyelt kérdés

Sokat olvasom, h ilyen esetben nagyon sokat szamit az ido… h ne legyen oxigenhianyos a baba stb

Tehat en epp a varos kellos kozepen vagyok es hirtelen ez bekovetkezik, akkor van idom beerni a korhazba? Vagy akkor mar kb elkonyvelhetem h nagy baj lesz…

2022. szept. 7. 09:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%
Ja es nekem a semmiből hirtelen valt le. Nem ért baleset, es nen előzte meg görcs sem. 10es voltam
2022. szept. 7. 10:37
 12/26 anonim ***** válasza:
5%
Akik itt a tragédiákról írnak, azok szándekosan akarják b@sztatni, idegesíteni a kérdező kismamát, vagy csak nem jut el a kis eszükig, hogy mit váltanak ki a történeteikkel?
2022. szept. 7. 10:38
 13/26 anonim ***** válasza:
92%

12es bocsi de ha képben akar lenni akkor nem tutulygatni kell szerintem, hanem elmondani ez mivel jár 🤷🏻‍♀️

Sokkal nagyobb kárt okozol ha tévesen informálód. Bár ettől függetlenül nem kellene ezen agyalni

2022. szept. 7. 10:41
 14/26 anonim ***** válasza:
91%
Nekem azt mondta az orvosom az utolsó előtti 32. Heti vizsgálaton, hogy egyetlen esetben KÖTELEZŐ a mentő, ha darabos vérzés/vérzés lép fel, mert lepényleválás van. Így, ha vérzel és tényleg nagyon vérzel kérlek ne legyél h.lye és ne a buszra szállj fel vagy taxiba vagy hívj valakit h vigyen be, hanem a 112-t 😫
2022. szept. 7. 11:01
 15/26 anonim ***** válasza:
81%

Lepényleválásnál nem feltétlen van kifelé is vérzés. Még ha éppen kórházban van amikor megtörténik, akkor is nagy az esély, hogy meghal a baba.

Részleges leválásnál jobbak az esélyek, de lehet ott meg észre se veszed, hogy baj van.

2022. szept. 7. 11:18
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem indított születésem vokt,sajnos levált a lepény rögtön sürgősségi császár lett altatásban, nekünk is kicsin múlott.
2022. szept. 7. 11:38
 17/26 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ, mekkora része válik le. Láttam olyat, aki simán bejött a saját lábán, hogy vérzik, és semmi baja nem lett a gyereknek, mert csak a széli részen volt egy kisebb leválás. És olyat is láttam, aki osztályon feküdt, és hiába vitték azonnal műtőbe, meghalt a magzat, mert az egész lepény levált.
2022. szept. 7. 11:45
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Benne vagyok egy júliusi csoportban, mert akkor szültem. Ott egy anyuka ugyanúgy járt, mint itt írta egy anyuka - eseménytelen terhesség, semmi baleset, ütés, esés nem érte, egy reggel úgy ébredt, hogy elontotte a vér, kB 1 hónappal a kiirt terminus előtt. Levalt a méhlepény, a kierkezo mentők eleve azt mondták, hogy azzal ne is számolja ak, hogy a baba tuleli, az anyuka élete is veszélyben van. Másfél órával a vérzés kezdete után született meg a baba, szerencséje volt, mert egy kicsi része a lepénynek nem vált le, így nem halt meg.
2022. szept. 7. 13:12
 19/26 anonim ***** válasza:
84%

Nem minden esetben vérzel, hiába válik le a lepény

Belőlem egy csepp vér nem jött ki, a szerencsém az volt, hogy pont NST-n csücsültem, és észrevették a bajt (a kicsi rossz szívhangját, és az én mégrosszabb vérnyomásomat)

Azonnal császár a 33.héten, a lepény szinte teljesen le volt válva, mégsem véreztem

Szerencsére jól vagyunk mindketten bár nem sokon múlt

2022. szept. 7. 13:20
 20/26 anonim ***** válasza:
77%

2 esetet tudok neked leírni.

2018-ban a 2.gyermekemmel voltam terhes, mikor 33.hétben lévő anyukát behoztak vérzéssel, talán enyhe görcsökkel - de ebben nem vagyok 100%. Nst-re tették, majd magára hagyták. Hiába kiabált, hogy nem érzi jól magát, baj van, a nővérkék épp valahol kóricáltak. Felállt, és abban a pillanatban levált a lepény. Hiába került elő a személyzet, tolták a műtőbe, a baba nem élte túl.

Ehhez hozzá tartozik az is,hogy a baba eleve kisebb volt a korához képest, mert anyuka dohányzott, annyit tudok még, hogy több vérzése is volt a terhesség alatt.

A másik eset 2020-ban a 3.gyermekemnél volt.

Itt a 29.héten anyukánál otthon törtent meg a lepényleválás, a szerencse az volt, hogy keresztben feküdt épp a baba. Itt úgy tudom fél óra alatt volt bőven az idővallum míg kórházba kerültek. A baba túlélte, de, hogy mennyire lett egészséges azt nem tudom.

2022. szept. 7. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!