Lepenylevalas eseten mennyi ido van korhazba erni?
Figyelt kérdés
Sokat olvasom, h ilyen esetben nagyon sokat szamit az ido… h ne legyen oxigenhianyos a baba stb
Tehat en epp a varos kellos kozepen vagyok es hirtelen ez bekovetkezik, akkor van idom beerni a korhazba? Vagy akkor mar kb elkonyvelhetem h nagy baj lesz…
Valahol nulla és mínusz 5 perc között. Már ha a teljes lepény levált. Ha csak részleges a lepényleválás, akkor jó esetben van fél órád.
2022. szept. 7. 09:32
2/26 anonim válasza:
A lepény leválását te nem fogod tudni csak úgy az utca kellős közepén diagnosztizálni magadon. Egyébként mivel a placenta tartja kvázi életben odabent a magzatot, így kb. azonnali beavatkozás szükséges.
2022. szept. 7. 09:50
3/26 A kérdező kommentje:
Lepenylevalas eros verzessel jar igy ha vereznek egybol ez jutna eszembe de amugy nyilvan akkor egybol korhaz. Csak nem ertem, akineki lepenylevalasa van az mind epp korhazban volt amugyis v a kornyeken volt?! Ha barhol mashol tortenik akkor kb garantalt a tragedia?
2022. szept. 7. 09:58
4/26 anonim válasza:
Erős vérzést kismillió másik dolog okozhat. A lepény leválása amúgy leggyakrabban szülés, vajúdás közben történik meg, ilyenkor pedig már rég kórházban van a kismama más okok miatt amúgy is. Az ritkább, hogy valakit hirtelen elönt a vér. A lepény leválását jellemzően erős, gyakran elviselhetetlen görcs előzi meg, tehát ismét jó eséllyel emiatt előbb kerül kórházba a kismama, minthogy leválns a placenta. A semmiből hirtelen nem válik le, max ha pl olyan durva erőbehatás éri a testet, pl autó baleset, vagy elütik vagy ilyenek. Szóval ne aggódj emiatt.
2022. szept. 7. 10:07
5/26 anonim válasza:
De miért gondolkodsz ilyeneken?
Meg szerinted a város közepén csak úgy spontán mitől válna le?
2022. szept. 7. 10:07
6/26 anonim válasza:
Sajnos elég nagy az esélye, hogy nem lesz jó vége.
Nem véletlen, hogy erős vérzésnél azt javasolják, hogy AZONNAL hívjál mentőt, nincs min gondolkozni, nem autózgatunk, nem megyünk haza összepakolni, stb. A saját életed is veszélyben van ilyenkor a vérzés miatt, nem csak a babáé. Jó esetben csak részleges a leválás és a babának semmi baja nem lesz, amíg beértek a műtőbe.
De ez azért nem mindennapos és sokszor már lehet jele is. Kezdetleges leválás, barnázgatás, stb., ami miatt alapból befektetik a kismamát a kórházba, hogyha baj van, közel legyen a segítség.
2022. szept. 7. 10:08
7/26 anonim válasza:
Nagy eséllyel baj lesz, ha teljes a leválás, ahogy írják is. Ha azonnal mentőt hívsz, és küldenek rohamkocsit, lehetséges, hogy meg tudják menteni a babát.
De szerintem ezen ne agyalj, vérzést még sok dolog okozhat, nem csak ez.
2022. szept. 7. 10:12
8/26 anonim válasza:
Tavaly a barátnőm szobatársának a terhespatológián vált le, a baba nem élte túl, pedig azonnal intézkedtek.
2022. szept. 7. 10:25
9/26 anonim válasza:
Egyik ismerősnek marha nagy mázlija volt, mikor elkezdett leválni a lepény. Ő tényleg épp a kórházban volt amúgy. NST-n volt épp halál nyugalomban, mikor egyszer csak elkezdett riasztani a masina. Annyira nem érezte, hogy bármi baj lenne, hogy azt hitte nem is az ő gépe jelez. Nyilván azonnal tolták a műtőbe, és mindenki épen és egészségesen megúszta a dolgot. Egy másik ismerősöm meg hiába lakott a kórházzal szemben, a kisbabáját és a méhét is elveszítette 😥 Nekem a második trimeszterbe merült fel a gyanú a lepény széli leválásának, ambuláns rendelésről küldtek el a kórházba a két kis lábamon. Ahol meg össze-vissza küldözgettek, mire fél óra elteltével valaki hajlandó volt megvizsgálni. Ott mondjuk csak pislogtam, hogy ha tényleg kezdődő baj van, akkor megvárják esetleg amíg leválik a lepény és nem lehet megmenteni a terhességet? De ne gondolkozz inkább ilyeneken, kicsi az esélye, hogy megtörténjen.
2022. szept. 7. 10:34
10/26 anonim válasza:
Nekem 35. Heten valt le. Eros verzessel járt. Egybol mentőt hivtam ami 5 perc alatt kiért. Utanna kb rogton kórház. Az elso csepp vértől számolva 1 ora 20 perc telt el mire kiemeltek a babat. Altattak csaszar alatt mert kb arra nem volt ido h megvárjuk h hasson az érzéstelenítés. Mind a ketten jol vagyunk, azota mar lassan egy eves.
De par órával kesobb tudtam meg h mind kettőnk élete 5 percen mulott. Mi szerencsések voltunk
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!