Permetezés a földeken és terhesség?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Olvastam itt pár kérdést a témában és nagyon durva stílusú válaszok jöttek rájuk. Nekem ez az első kérdésem itt Gyakori kérdéseken. Kérlek titeket, ha nagyon hülyeségnek is gondoljátok, ne válaszoljatok durva stílusban. Szóval, egy olyan lakótelepen lakunk, ahol a szomszédban kukoricaföld/ lucernás van, azt egy vékonyka kis erdősáv választja el a háztól. Amikor permetezték a földeket (ha egyáltan ezeket kell permetezni vagy gyomírtózni), annyi permet szer eljuthatott hozzánk, ami károsan hatott a magzat fejlődésére? Olvastam egy cikket, hogy azok a kismamák, akik termőföld mellett laktak, nagyobb eséllyel szültek problémás babát. Most vagyok 30 hetes terhes.2022. szept. 6. 11:32
11/13 anonim válasza:
Sok féle káros anyag van a világban. Nem csak a permetszer, gyomirtò, kipufogógàz, szmog, mikroműanyag... had ne soroljam. Nem lehet ilyen betegesen hozzáàllni az élethez.
12/13 anonim válasza:
Már nincs ddt,nyugi. Na,az káros volt ..
13/13 anonim válasza:
Én kb. 150 méterre lakom egy hatalmas almás ültetvénytől, gyakorlatilag a szomszédban, a domb tetején van az ültetvény jó része èn pedig a lejtő alján élek, amikor ideje van naponta többször is permeteznek, elhozza ide a szél sőt a dombról a talaj és esővíz még az én vetemenyesembe is belemossa. Az még nem jutott eszembe, hogy ettől a babának baja lenne. Mondjuk én minimálisan vagyok kint amikor permetelnek es ablakot sem nyitok.
De estek már teherbe dolgozók közül is és náluk is tök egészséges babák születtek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!