Ha a terhesség elején altatót szedtem, mert nem tudtam, hogy terhes vagyok, lehet baja a babának?

Hagyd abba! Olyan nincs, hogy nem tudod!
Soha nem fogom megérteni azokat a nőket akik a csemetéjükért nem hajlandók áldozatokat hozni…
Egy kincs növekszik a pocakodba, komolyan nem érdemli meg, hogy egészségen kezdje az életet?
Én is cigis voltam, mikor teherbe estem többé nem gyújtottam rá, pedig sokszor a falat kapartam. Fél évig idegbeteg is voltam miatta, mégsem hittem a sok okosnak, hogy gyújtsak rá csak napi pár szálat. Mostmár egyáltalán nem hiányzik, és tudom, hogy a kis babámnak sem lesz elvonási tünete születés után..

Rengeteg mindent próbáltam.
Pánikbetegségre és szorongásra szedek antidepit 4 éve.
3 éve járok terápiára. 8 hónapja szedek altatót, fél szemet. Egyszer már letornáztam egynyolcad szemre, de meghalt a nagypapám és újra pánikoltam. Tudom, ott rontottam el.
Se meditáció, se jóga, se relaxáció se semmi fiszemf dolog nem működik, mág a melatonin sem.

Tényleg nem akarok beszólni, de ha ennyire rossz a helyzet, miért vállaltál most gyereket? Ha tudod, hogy nem tudod abbahagyni, mivel azt írod. Az elején csak az a kérdés, hogy árthattál-e azzal, hogy korábban használtad, utána lejjebb már azt, hogy de nem tudod letenni, mert anélkül nem tudsz aludni.
Sajnálom, hogy a többéves terápia ellenére sem múlik el, de a gyerekvállalásba ezek a tényezők is beletartoznak. Bizonyos antidepresszánsokat szabad szedni terhesség alatt is, pl az eszcitaloprám tartalmú szerotonin visszavétel gátlót, de nyugtatót/altatót szigorúan tilos, mert iszonyú káros lehet.
Konzultálj a pszichiátereddel mielőbb erről, és ha kell, válts antidepit, az altatót viszont akármilyen nehéz is, ő is azt fogja mondani, hogy abba kell hagyni.
Sok sikert!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!