Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek milyen hatása...

Szerintetek milyen hatása lesz annak a jövőre nézve, hogy sok nő 35+, 40+ vállalja a gyereké(i)t?

Figyelt kérdés

El fog tűnni, vagy legalábbis megritkulni az a jelenség, hogy a nagyszülők végignézhetik az unokájuk felnövését?

Valamint nem furcsa nektek, hogy ilyen sokan szülnek közel a negyvenhez?

Tudom, vannak akik nem, vannak akik 20-on évesen szülnek, de nagyon megnőtt a kései gyermekvállalók száma.

Én itt vagyok 40 évesen egy 12 éves lány és egy 16 éves fiú anyukájaként és el sem tudom képzelni, hogy most babázzak. Félreértés ne essen, nem szeretnék bántani senkit, de idővel szerintetek is átrendezheti a nagycsaládok méretét ez a jelenség?

Sokkal kevesebb lesz a nagypapa, nagymama aki sokáig “megmarad”?

2022. aug. 29. 19:54
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
72%
Sokkal több kiegyensúlyozott, jól nevelt gyerek nő majd fel. Csitri huszonéveseknek nem való gyerek, amilyenek ezek manapság...
2022. aug. 30. 08:15
 32/40 anonim ***** válasza:
79%

A kérdés elmegy amellett a tény mellett, hogy mindeközben amúgy az élettartam is jelentősen megnőtt. Amikor egy gyerek megszületik, akkor a nagyszülő még simán aktív dolgozó és amúgy sem tud részt venni úgy az unoka életében mèg jó ideig. És azért egy 80, akár 90 éves ember bőven látja felnőni az unokáját, hát kivéve, ha maga is 40 évesen szült, de akkor neki van a legkevesebb erkölcsi alapja ezen fennakadni.

Az meg hadd ne az anyák hibája legyen, hogy az 50-60 között elhunytak egy tetemes része az elhízás, dohányzás és masszív alkoholfogyasztás talaján kialakult népbetegségek miatt halnak meg relatíve fiatalon. Azért ne szüljön senki se 20 évesen, mert a 200 kilós láncdohányos nagypapa 55 évesen erősen veszélyeztetett és jaj szegény majd nem látja az unokáját.

Amúgy meg abban szerintem semmi gond nincs, ha az ember nem meztelen hátsóra, zöldfülűként alapít családot, hanem biztos egzisztenciára, megfontolva. Amiket anyósom mesél arról, hogy hogyan szültek sorra az egyetemi koliba, hogy aztán lehessen elpaterolni a gyereket a nagyszülőhöz, vagy akár egy vad idegenhez, mert nekik se idejük, se pénzük, se otthonuk nincsen gyereket nevelni, és most felnőttként hallgatom a párom, hogy milyen érzés volt az, hogy az anyja apja soha sehol nem volt ott, anyák napi ünnepségre is a nagypapa ment el, akiknél btw laktak… hát csodálatos volt, tényleg.

2022. aug. 30. 08:26
 33/40 anonim ***** válasza:
91%

34 vagyok, decemberben születik az első babám. Pár éven belül tervben van a kistesó is ha sikerül. Szerettem volna korábban szülni, de semmi nem volt adott hozzá, még egy tartós párkapcsolat sem. Ha 30 alatt vállaltam volna a babát a 96 dèdnagyim megèrte volna az ükunokáját, nagymamám a 2. dèdunokát, anyukám pedig az 1. unokáját amit annyira szeretett volna. Édesanyám engem 27 évesen szült, ès 28 éves koromban halt meg 55 èvesen 5 év küzdelem után rákban. Mennyire szeretett volna unokázni! Hatalmas fájdalom, hogy nem èrhette meg. Ha erre gondolok még most is a sírás jön rám. Anyai nagymamám mindössze 5 évvel korabban hunyt el mint èdesanyám, és szintèn csak nèhány èv különbséggel az ő anyukája, a dèdnagyim után. Borzalmas tendencia az látszik belőle, hogy minden újabb generáció egyre korabban hal meg. Lehet hogy én még az 55 évet sem érem meg mint anyu. Imádtam a nagyszülős gyermekkorom, szeretném ha mindezek ellenére ez neki is megadatna. Apukám 65 lesz már nyugdijas, hála ègnek jól tartja magát nincs káros szenvedélye, sokat mozog, és a párom szülei is fiatalok.

De a lényeg akármilyen fiatalon szül valaki semmire sincs garancia, nem ezen múlik! Az élethez szerencse is kell.

2022. aug. 30. 10:11
 34/40 anonim ***** válasza:
15%

Pl az lesz a hatása, hogy a terhességnek nagyrésze nem egy kényelmes ágyban egy jó szexel fog kezdődni, hanem egy meddőségi központban orvosi kezeléssel.

Dániában az összes születés 10% már lombik baba. Magyarul minden 10. gyerek nem természetes úton fogant.

Nem a dédi meg a nagyi hiánya a legnagyobb probléma ebben, hanem a magas anyai életkor miatt kialakuló betegségek nagyobb száma, a hosszú gyerekre vágyakozási idő miatti túlféltés, rugalmatlanság, ami sokkal mélyebb nyomot hagy, minthogy valakj mennyi ideig ismerte a nagymamáját.

2022. aug. 30. 10:20
 35/40 A kérdező kommentje:

Itthon is elég sok a mesterségesen létrehozott terhesség.

Mondjuk a túlféltést illetően nem biztos, hogy egyetértek. Tudok olyan túlféltő szülőt, ahol csak becsusszant a gyerek.

2022. aug. 30. 10:25
 36/40 anonim ***** válasza:
90%

34-es!

Régen pedig az alultápláltság, tápanyag hiány, a terhesség fel nem fedezése miatt született egy csomó olyan gyerek, akik már csak a veleszületett betegségeik miatt sem érhették meg a felnőttkort. És ez nem a középkor, nagyanyáink gyerekkora. Régen sem volt ám jobb, csak másként volt rossz.

2022. aug. 30. 10:48
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

34-es Azt nem érti meg hogy nem mindenki olyan szerencsés hogy jó szexből terhes lesz:))

Nem érti hogy nem mindenkinek alakul így:DD

2022. aug. 30. 10:59
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Ezek a dolgok is a társadalmi változások függvényében alakulnak. Változik a világ, de ez sokkal komplexebb annál, hogy a többi tényező figyelembevétele nélkül vizsgáljuk. A későbbi gyerekvállalási kedv nem trend kérdése. Régebben a húszas éveik elejére a legtöbb pár lakáshoz/házhoz jutott, manapság nem így van. De ez egyetlen tényező. Az más kérdés, hogy a szüleink a húszas éveik elején vállaltak minket, sokszor 1-2 éve voltak együtt. Nincs olyan korombeli barátom, aki nem járta meg a terápiát.. Amúgy minden héten van egy ilyen kérdés itt és kiváló szájkarate alapanyag. 😃 Így én jobban bele se mennék. Szerintem mindenki döntse el maga a párjával, hogy mikor vállal, akinek meg nincs vele dolga, az haladjon tovább a saját életével.
2022. aug. 30. 15:53
 39/40 anonim ***** válasza:
78%
#21 Ismeretlenül prolizni embereket és egy kalap alá venni mindenkit, aki külföldre költözik meglehetősen proli dolog. Kicsit savanyú a szőlő érzésem van. Gondolom te vagy a tipikus fotelkommentelő, aki a macskaképes profil mögül leírja, hogy sok a hazaáruló, de egy idegen nyelven sem tud megszólalni. Ha már általánosítás.
2022. aug. 30. 15:59
 40/40 anonim ***** válasza:
18%

És azért egy 80, akár 90 éves ember bőven látja felnőni az unokáját, hát kivéve, ha maga is 40 évesen szül.

Kívánom neked, hogy 90 évesen rohangálj az unokáid után, de akkor te 40, a gyereked meg 50 évesen szült, vagy mi?

Amúgy meg sokan betegek úgy, hogy egészségesen éltek, szóval nem kéne már itt általánosítani.

Továbbra is azt mondom, hogy nem emiatt nincs minőségi idő a nagyszülők és az unokák között.

Ha mondjuk valaki 25 évesen szült, és az ő lánya is 25 évesen szül, akkor 50 évesen lesz nagymama. Mikor mennek nyugdíjba a nők? 60? És ez egyre kitolódik. Én 31 évesen szültem, és messze nem volt még nyugdíjas az anyukám. Szóval nem tudtam nyáron nála hagyni a gyerekeimet, mert még ő is dolgozott.

2022. aug. 30. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!