Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek milyen hatása...

Szerintetek milyen hatása lesz annak a jövőre nézve, hogy sok nő 35+, 40+ vállalja a gyereké(i)t?

Figyelt kérdés

El fog tűnni, vagy legalábbis megritkulni az a jelenség, hogy a nagyszülők végignézhetik az unokájuk felnövését?

Valamint nem furcsa nektek, hogy ilyen sokan szülnek közel a negyvenhez?

Tudom, vannak akik nem, vannak akik 20-on évesen szülnek, de nagyon megnőtt a kései gyermekvállalók száma.

Én itt vagyok 40 évesen egy 12 éves lány és egy 16 éves fiú anyukájaként és el sem tudom képzelni, hogy most babázzak. Félreértés ne essen, nem szeretnék bántani senkit, de idővel szerintetek is átrendezheti a nagycsaládok méretét ez a jelenség?

Sokkal kevesebb lesz a nagypapa, nagymama aki sokáig “megmarad”?

2022. aug. 29. 19:54
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
56%
Én el nem ítélem, Isten ments, de én biztos, hogy nem vállalnák már 35 után. De ez csak az egyéni véleményem. Én imádtam a nagymamámat, sokat köszönhetek neki, és mivel fiatalon szültem, a lányom is megismerheti
2022. aug. 29. 20:01
 2/40 anonim ***** válasza:
96%
Már most átrendezte. Az egész csaladszerkezet átrendeződött. A 35+-os szülés már ennek a következménye inkább. Mármint legtöbb esetben nem az történik, hogy egy pár összejön 20 évesen, és akkor 35 éves korig élvezik kettesben az életet...
2022. aug. 29. 20:03
 3/40 anonim ***** válasza:
87%

Ha az élet ugy hozza akkor kenytelen vagy késöbb szülni!

32 éves koromig nem tudtunk tovább lépni és kénytelenek voltunk a szülökkel lakni. Senki nem támogatott anyagilag ,hogy lakást vagy bármit vegyünk. Mire megoldottuk már 34 éves voltam és jött a baba! Most 39 és talán meg lesz a második is.

Nem mindig mi választunk!

Egyébként a mai világban én azt látom ,hogy a fiatal szülöket mind a nagyszülök támogatják!nincs körülöttem olyan aki nem anyukától és apukától kapott lakást ,házat!

2022. aug. 29. 20:04
 4/40 anonim ***** válasza:
85%
Igazából már a mostani nagymamák is csak félig nagymamák mert még mindig dolgoznak vagy életvitelükből adódóan nem szeretnének/érnek rá unokázni úgy, mint régen.. de inkább a nagymamázás maradjon ki és legyen a gyerekeknek valami rendes gyerekkora, mint hogy a mostani fiatal generáció, akik maguk is gyerekek vállaljanak gyereket. Sajnos a mai 20 évesek többsége (tisztelet a kivételnek) saját magával sem bír el..
2022. aug. 29. 20:04
 5/40 anonim ***** válasza:
68%

2-es vagyok csak hamarabb elkuldtem:

Szóval szerintem legtöbbször már a megelőző generáció is bőven tehet arról, hogy a mostaniak nem akarnak vagy nem tudnak 30 alatt gyereket vállalni. A leendő nagyszülők is inkább elvárják a diplomát, meg hogy saját maguk építsenek önerőből egzisztenciát.

2022. aug. 29. 20:05
 6/40 A kérdező kommentje:

Többségében nem 2-es, de ismerek olyat is.

Én 24 évesen szültem, akkor a férjem 27 volt és már sajnos egyik papánk sem él. :(

De azt sem tudom elképzelni, hogy a 60 körüli nagyiknak most szüljek unokát, akik után pár év múlva rohangálhatnak.

2022. aug. 29. 20:06
 7/40 anonim ***** válasza:
18%
Statisztikai felmérések szerint a kor előre haladtával fokozódik az indokolt császármetszés esélye és a Down szindrómás csecsemő születése is gyakoribb.
2022. aug. 29. 20:09
 8/40 A kérdező kommentje:
Valahol én is sejtem, hogy a gyerekeim nem fognak korán vállalni, mert bízok benne, hogy továbbtanulnak. Ugyanakkor meg jó lenne fiatal nagyinak lenni, de ez lassan kikopik a “divatból”.
2022. aug. 29. 20:09
 9/40 anonim ***** válasza:
95%
Ez nem csak mai jelenség. Régen is szültek a nők 40 körül is. Pont ma beszélgettem egy 89 éves nénivel. 40 évesen szülte a legkisebb gyerekét. Az unokáját is látta felnőni. Régen ez nem volt annyira téma, mint most.
2022. aug. 29. 20:10
 10/40 A kérdező kommentje:
Régen sok nő “csak szült”, amíg lehetett. Ha sorban hetet, nyolcat, akkor annyit.
2022. aug. 29. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!