35 évesen korai gyereket szülni?
Igen, de az nem végleges meddőség, hanem életmódváltással orvosolható. Több barátnőm is esett teherbe pár hónap diéta után. :)
A petesejteket már nem ilyen könnyű helyrebillenteni. De szerintem is túl van tárgyalva.
Én meg pont az ellenkezőjét tapasztalatom. Ha annyi pénzem lenne, ahány 35+ lombikos ismerősöm, akkor gazdag lennék.
Az egy dolog, hogy te teherbe estél, de akkor nem is értem, minek rugózol ezen a témán?
Attól még tény és való, hogy 35+ nőnek a kockázatok és a meddőség aránya. Én is elsőre teherbe estem 27 évesen. 34 évesen már csak fél év után.
Mi sajnos fiatalon kényszerülünk lombikozni, a 30 alattiak ritkák ott mint a fehér holló. A páciensek átlag életkora 37 év, az összes tájékoztató füzet azzal van tele, hogy mennyire romlanak az esélyei 35 felett, hogy 40 felett már imádkozhatsz, 45 éves vagy az feletti páciensnek pedig az elmúlt 15 évben nem született gyermeke ebben a centrumban.
Aki fiatalon van ott annak valamilyen konkrét betegsége van, amit általában lehet kezelni, és a lombik kiküszöböli a problémát, ami a meddőség oka. Akinek semmi más baja nincs, "csak" az életkora, senki nem is gondolná, de pont ők indulnak a legrosszabb esélyekkel.
A petesejteket nem lehet fiatalítani. Ezen a világ legjobb orvosai sem tudnak segíteni.
Ezt kellene felfognia mindenkinek még azelőtt hogy olyan helyzetbe kerülne, hogy meddőségi központ segítségére lenne szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!