Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 évesen korai gyereket szülni?

35 évesen korai gyereket szülni?

Figyelt kérdés
Tudom statisztikailag nem korai Magyarországon mert az átlag 30 körül van talán de ebbe nagyon sok tinianya ès nagyon fiatal anya is bele tartozik. Ezen kívül más országok statisztikai átlagait nem ismerem ilyen téren de nem is ez a lényeg hanem maga az hogy elég èrett e valaki erre 35 èvesen függetlenül attól hogy a többsèg mikor vállal gyereket. Ha azt vesszük egy 35 èves még fiatal mert 40-töl lesz valaki közèpkorú ès azt mondjàk középkorúkènt a leginkább érett valaki gyereket szülni. Persze sokan mèg 40 felett is utaznak buliznak ès a saját èletüket élik, de 35 évesen mèg egyenesen korainak is tünik hogy valaki ne csak magával foglalkozzon.

2022. aug. 28. 13:05
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
42%

Igen, de az nem végleges meddőség, hanem életmódváltással orvosolható. Több barátnőm is esett teherbe pár hónap diéta után. :)

A petesejteket már nem ilyen könnyű helyrebillenteni. De szerintem is túl van tárgyalva.

2022. aug. 28. 18:37
 22/25 anonim ***** válasza:
70%
Valójában hivatalosan 45 éves kortól vagy középkorú, de mindegy. Ezek csak szavak. Ha annyi millióm lenne még pluszban, ahány baráti pár kezdett (volna) el 30 éves koruk előtt gyermeket nemzeni sikertelenül, akkor nem kéne hitelt felvennem egy nagyobb lakás megvásárlásához. És a legtöbbnek semmi kimutatható baja, még egy pcos vagy rossz spermakép sincs a palettán. Bocsi, az egyiknél van, kevés a hímivarsejt, de náluk 37 évesen derült ki, és csak a pasinál van probléma. Egy egészséges életvitel mellett nem hiszem hogy kimerül a petefészek 40 év alatt, úgy általában. Bevallom azért kicsit tartottam tőle én is, hogy ilyen vén csoroszlyaként (37 év) vállaljak gyereket, de így alakult. Szerencsére elsőre össze is jött, és még egy terhességi diabétesszel, vagy magas vérnyomással sem büszkélkedhetek. Ja, és rugalmas is vagyok, nem időre etetek 😂
2022. aug. 28. 19:47
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Én meg pont az ellenkezőjét tapasztalatom. Ha annyi pénzem lenne, ahány 35+ lombikos ismerősöm, akkor gazdag lennék.

Az egy dolog, hogy te teherbe estél, de akkor nem is értem, minek rugózol ezen a témán?

Attól még tény és való, hogy 35+ nőnek a kockázatok és a meddőség aránya. Én is elsőre teherbe estem 27 évesen. 34 évesen már csak fél év után.

2022. aug. 28. 19:57
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Mi sajnos fiatalon kényszerülünk lombikozni, a 30 alattiak ritkák ott mint a fehér holló. A páciensek átlag életkora 37 év, az összes tájékoztató füzet azzal van tele, hogy mennyire romlanak az esélyei 35 felett, hogy 40 felett már imádkozhatsz, 45 éves vagy az feletti páciensnek pedig az elmúlt 15 évben nem született gyermeke ebben a centrumban.

Aki fiatalon van ott annak valamilyen konkrét betegsége van, amit általában lehet kezelni, és a lombik kiküszöböli a problémát, ami a meddőség oka. Akinek semmi más baja nincs, "csak" az életkora, senki nem is gondolná, de pont ők indulnak a legrosszabb esélyekkel.

A petesejteket nem lehet fiatalítani. Ezen a világ legjobb orvosai sem tudnak segíteni.

Ezt kellene felfognia mindenkinek még azelőtt hogy olyan helyzetbe kerülne, hogy meddőségi központ segítségére lenne szüksége.

2022. aug. 28. 20:08
 25/25 anonim ***** válasza:
79%
Én is vártam 34 éves koromig. De én nem mindenáron akartam gyereket, ha nem lett volna, mert túl sokat vártam nekem nem ment volna emiatt tönkre az életem. Mérlegeltem, nem érte meg nekem csak azért előbb vállalni, mert hátha később már nem sikerül. Ezt kell mindenkinek átgondolni. Ha valaki nem tudja elképzelni gyerek nélkül az életét nyilván ne várjon az utolsó pillanatig. A korral csökkennek az esélyek. Ez tény. Persze manapság már tisztában lehet lenni azzal, hogy épp hogy állunk. Én is kivizsgáltattam magam, azért azt tudtam, hogy petefészek kimerülésem nincs meg alapvető gondok. Végül amikor készen álltam terhes lettem. Örülök, hogy akkor, amikor tényleg szerettem volna és nem félelemből előbb. Mindenkinek a saját döntése és nincs jó válasz, amit mástól kaphatsz. Akkor kell gyereket vállalni, amikor érzelmileg és egzisztenciálisan készen állsz. Mert ez nem pár évre szól, felelős leszel érte. Ha mindenki átgondoltan vállalna gyereket nem járna ennyi fiatal felnőtt terápiára. Amúgy meg élni és élni hagyni.
2022. aug. 28. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!