Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 évesen korai gyereket szülni?

35 évesen korai gyereket szülni?

Figyelt kérdés
Tudom statisztikailag nem korai Magyarországon mert az átlag 30 körül van talán de ebbe nagyon sok tinianya ès nagyon fiatal anya is bele tartozik. Ezen kívül más országok statisztikai átlagait nem ismerem ilyen téren de nem is ez a lényeg hanem maga az hogy elég èrett e valaki erre 35 èvesen függetlenül attól hogy a többsèg mikor vállal gyereket. Ha azt vesszük egy 35 èves még fiatal mert 40-töl lesz valaki közèpkorú ès azt mondjàk középkorúkènt a leginkább érett valaki gyereket szülni. Persze sokan mèg 40 felett is utaznak buliznak ès a saját èletüket élik, de 35 évesen mèg egyenesen korainak is tünik hogy valaki ne csak magával foglalkozzon.

2022. aug. 28. 13:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
74%
Nekem 35 alatt lett volna korai, mert nem akartam. Teljesen egyéni. Mások véleménye meg ebben a kérdésben 0 pontot ér. Akkor szülj, amikor neked nem korai. (Nyilván ésszerű keretek között.)
2022. aug. 28. 14:46
 12/25 anonim ***** válasza:
25%
Nekem 35 a felső határ lenne. Szerintem egy 35 éves nő egyáltalán nem fiatal, bőven középkorú.
2022. aug. 28. 15:18
 13/25 anonim ***** válasza:
71%
#12 én nem tudom te milyen fizikai állapotú 35 éveseket látsz, de szerencsére normális körülmények között 2022-ben ez már nem igaz 😄. Középkorú😂 Felétek ilyenkor felkötik a fejkendőt? Igaz nem Magyarországon élek, de a 35 éves nők simán fittek, csinosak, egészségesek. Meg van lerobbant huszonéves is. De szerintem amúgy amit írsz Magyarországon sem igaz. Onnan is ilyen jellegű tapasztalataim vannak.
2022. aug. 28. 15:40
 14/25 anonim ***** válasza:
67%

Olyan jó lenne, hogyha az iskolában nem csak azt tanítanák, hogy védekezni kell mindig mindenáron, mert ha egyszer nem, akkor tutira biztosan abban a pillanatban tinianya leszel, hanem azt is, hogy mit tegyen akkor ha valaki még ebben ez életben szeretne gyereket.

35 év felett a termékenység drasztikusan csökken. A drasztikusan azt úgy kell érteni, hogy évről évre kevesebb az esély arra, hogy egyáltalán valaha lehet gyereke. Akkor is ha amúgy egészséges, fitt, fiatalos, pontosan menstruál, mivel ezek a külső jegyek nem befolyásolják azt, hogy mennyi a petefészek kapacitása. Ahogy Vesztergom Doktornő mondta egy előadásában a petefészkeket nem lehet botoxolni. Ha egyszer elkezd elfogyni a kapacitás, akkor nincs visszaút. Meghatározott számú petesejttel születünk, amik velünk öregednek, egy 35 éves petesejt sajnos már nem úgy fog viselkedni, mint egy 25 éves.

Érdemes belenézni Pataki Zita az utolsó lombik című filmjébe. Igazából kötelezővé tenném minden iskolának biológia órán, hogy tudják, hogy működik az emberi reprodukciós rendszer.

2022. aug. 28. 16:43
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Fejben lehet korai, ha nem nőttél fel.

Fizikailag még jó, de már kezd rizikós lenni. Ne ámítsunk senkit, 35 felett már sürgeti egy nőt az idő.

Én 27 és 34 évesen szültem. Tökéletesnek éreztem az időzítést.

2022. aug. 28. 17:13
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

“ 12 én nem tudom te milyen fizikai állapotú 35 éveseket látsz, de szerencsére normális körülmények között 2022-ben ez már nem igaz 😄. Középkorú😂 ”

Lehet fitt, csinos, egészséges, de a petesejtek öregszenek. Ha összejön a baba, felnevelheti, simán, mert manapság magasabb az átlagéletkor, de kérdéses, hogy összejön-e, egészséges lesz-e a gyerek.

Én 25-35 közé saccolnám az ideális gyermekvállalás korát. Akkor már érettebb az ember lánya, de nem túl idős.

2022. aug. 28. 17:15
 17/25 anonim ***** válasza:
65%
#16 Nekem 35-40 közötti ismerőseim vannak, akik mostanság vállaltak gyereket. Egyiküknél sem volt nehézség. Igaz mindegyikük fitt és egészséges. Nyilván tényező a kor, de nagyon sok huszonéves is meddőséggel küzd, ez már korunk nyavajája. Egyébként nyugaton kicsit másképp áll ehhez az orvosi közeg is. Senki fel sem pisszen egy 35 fölött szülő nő láttán. Én most járok terhesgondozásra külföldön és a nők 70-80%-a tuti 30 feletti és a sok a 40 közeli. Változik a világ.
2022. aug. 28. 17:32
 18/25 anonim ***** válasza:
76%
#14 teljesen egyéni. Az AMH szint sokszor már huszonévesen alacsony ilyen-olyan tényezők miatt. Akinek komoly a szándéka úgyis ilyen vizsgálattal kezd, ebből már azért látszik mennyi idő maradt még. Nálam pl. 34 évesen nagyon jó érték lett, azonnal teherbe is estem. De sok más is. Tényező a kor, de nem vagyunk egyformák.
2022. aug. 28. 17:37
 19/25 anonim ***** válasza:
70%

17-de nem érted, hogy nem a fittségen múlik?:)

Akik huszonévesen meddőséggel küzdenek, ők valószínűleg vagy anatómiailag nincsenek rendben pl elzárt petevezeték, vagy endometriózissal küzdenek és hasonló “nyalánkságok”.

2022. aug. 28. 18:01
 20/25 anonim ***** válasza:
96%
Vagy összetett anyagcsere zavarral, PCOS-sel, IR-rel, ami életmódhoz köthető betegség.. De mindegy. Túltárgyaltuk.
2022. aug. 28. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!