35 évesen korai gyereket szülni?
Olyan jó lenne, hogyha az iskolában nem csak azt tanítanák, hogy védekezni kell mindig mindenáron, mert ha egyszer nem, akkor tutira biztosan abban a pillanatban tinianya leszel, hanem azt is, hogy mit tegyen akkor ha valaki még ebben ez életben szeretne gyereket.
35 év felett a termékenység drasztikusan csökken. A drasztikusan azt úgy kell érteni, hogy évről évre kevesebb az esély arra, hogy egyáltalán valaha lehet gyereke. Akkor is ha amúgy egészséges, fitt, fiatalos, pontosan menstruál, mivel ezek a külső jegyek nem befolyásolják azt, hogy mennyi a petefészek kapacitása. Ahogy Vesztergom Doktornő mondta egy előadásában a petefészkeket nem lehet botoxolni. Ha egyszer elkezd elfogyni a kapacitás, akkor nincs visszaút. Meghatározott számú petesejttel születünk, amik velünk öregednek, egy 35 éves petesejt sajnos már nem úgy fog viselkedni, mint egy 25 éves.
Érdemes belenézni Pataki Zita az utolsó lombik című filmjébe. Igazából kötelezővé tenném minden iskolának biológia órán, hogy tudják, hogy működik az emberi reprodukciós rendszer.
Fejben lehet korai, ha nem nőttél fel.
Fizikailag még jó, de már kezd rizikós lenni. Ne ámítsunk senkit, 35 felett már sürgeti egy nőt az idő.
Én 27 és 34 évesen szültem. Tökéletesnek éreztem az időzítést.
“ 12 én nem tudom te milyen fizikai állapotú 35 éveseket látsz, de szerencsére normális körülmények között 2022-ben ez már nem igaz 😄. Középkorú😂 ”
Lehet fitt, csinos, egészséges, de a petesejtek öregszenek. Ha összejön a baba, felnevelheti, simán, mert manapság magasabb az átlagéletkor, de kérdéses, hogy összejön-e, egészséges lesz-e a gyerek.
Én 25-35 közé saccolnám az ideális gyermekvállalás korát. Akkor már érettebb az ember lánya, de nem túl idős.
17-de nem érted, hogy nem a fittségen múlik?:)
Akik huszonévesen meddőséggel küzdenek, ők valószínűleg vagy anatómiailag nincsenek rendben pl elzárt petevezeték, vagy endometriózissal küzdenek és hasonló “nyalánkságok”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!