Ma vagyok 40 hét 3 napos a dokim azt mondta maximum 41 hèt 3 naposan (azaz egy hét mulva inditja be csak a szülést) ma nézte zárt a méhszáj es nagyon fent van a baba. Lehet ebből 1 het mulvánàl hamarabb szülés?
Ki ez a csodálatos orvos, akinek van annyi esze, hogy nem macerálja idő előtt a babát? Ritka kincs, örülj neki!
A szülésindító praktikák akkor működnek, ha a baba már amúgy is készen áll a születésre. Akkor meg jön úgyis, legfeljebb pár óra késéssel indul be. Ne aggódj. Ez is épp annyira normális, mint 39 hetesen szülni.
41+1 indult spontán a lányom.
41+4-ig kaptunk időt.
Szintén fent a pocak
Zárt méhszájjal a legvégéig.
Nekem amúgy még korábban is fogant, a koràbbi méretek is ezt igazolták, viszont a baba kicsinek ígérkezett, minden értékem tökéletes volt, az nst is.
Vègül egy kifejezetten nehéz szülésem volt, de cserébe nem volt hosszú, és sokkal rosszabbra számítottam eleve.
( a dokim előtte már mondta, hogy valószínűleg oka van, hogy nem indul, vagy izomtónus vagy a zsinórral van valami stb
Azt minden alkalommal emiatt nézte, hogy nincs beletekeredve…
Végül rövid volt, az izmai rendben vannak/ voltak)
A fentiek miatt nem tudott segíteni, nem volt tolófájásom rendesen, pedig hagytak időt sokat.. így műszeresen segîtettek ( vákuum)
De élményként és fájdalomként nem volt rossz, csak állîtólag nehezebb, mint kellett volna. Mivel összehasonlításom akkor nem volt még, így nem volt semmi traumatikus stb.
Sérülésem is 3 öltés volt( a vákuumnál protokoll)
Azóta szültem már.
Tudom miért mondták, hogy nehéz volt.
Rendes tolófájásokkal egész más, pedig itt zsinórral a nyakán született meg a baba.
Itt is 40+2 jött.. csak alig értübk be a kórházba ( reggel zárt méhszájam volt még, méh az egekben)
Az összes indítópraktikát bevetettem a bábakoktélon kívül.. semmit nem ért.
Napi 5,5 km-t sétáltam, amiben emelkedő és lépcső is volt felfele sok..
Szóval ha jön, akkor jön csak úgy is.
Kitartás és olyan szülést kívánok, mint a második volt nekem..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!