Bűn-e a dohányzás terhesség alatt?
Jaj,de bírom amikor az az érv,hogy az ő dolga az ő gyermeke!
Ennyi buta nem törődöm embert egy rakáson!
Nem az ő dolga,mert az a gyermek dolga aki lehet,hogy károsodni fog.Ha az anyám dohányzott volna mikor velem terhes volt és lenne valami bajom,biztosan nem köszönném meg neki...sőt!
Bűn igen!És eszméletlen nagy parasztság!
Kórházban dolgozom,látok beteg gyermekeket!Minden idióta kismamát bevinnék 1-2 napra aztán meggondolná!!!
Nem olvastam el a válaszokat, de szerintem is nagy szám, hogy napi 1-2 szálra le tudta vinni.
És amúgy az is igaz, hogy rengeteg mocskot beviszünk a szervezetünkbe önkéntelenül, de épp ez az, a cigit nem muszáj szívni, legalább ezt szabályozhatjuk, hogy ezzel ne ártsunk magunknak és a gyereknek.
Amúgy ATTÓL, HOGY A GYEREK MEGSZÜLETVE EGÉSZSÉGESNEK TŰNIK, még nem biztos, hogy az is marad. Lehet, hogy kamasz korában fog bejönni egy állandó betegség, vagy "csak" viselkedésproblémás lesz, hiperakítv, stb..
Ez akkor hülyeség, hogy kibújik a baba, és huhh, jó a súlya, mindene megvan és kész. És ugyanígy ostobák egy csomóan, mikor tanítják ülni, járni a gyereket, amikor még hasra fordulni se tud szegény. Ezzel is olyanokat tudnak okozni, amik majd 10-20 év múlva fognak előjönni.
Szóval igenis, mindennek hatása van, és nagyon tudatosan kell figyelni arra, hogy mivel ártunk és mivel használunk a babának.
Amúgy meg ez is kiakasztó, hogy az ő dolguk.. nem, nem az ő dolguk, egy ember élete múlik rajta, aki alá van rendelve a szülőjének. Ilyen erővel nézzük vidáman azt a szülőt is, aki agybafőbe veri a gyerekét.. ne tegyünk semmit, az ő dolguk. És lesz egy újabb eltorzult, nyomorult lelkivilágú ember, aki másokra is veszélyes lehet, ha felnő.
ennyi.
Ötlet: nem rászokni. Nem értem, ha tudja az ember, hogy nehezen fog leszokni róla, akkor minek kezdi el?
Ez kb olyan, mit hogy tudom, hogy rossz a fejlövés, de azért mégis kipróbálom.
Szia!
Én védőnőként dolgozom és szerencsére kevesen vannak olyan várandósok, akik dohányoznak. Akik csinálják, azoknak elmondom a dohányzás káros hatásait (koraszülés, vetélés, halvaszülés, légúti betegségek, fejl. rendellenességek), de mást nem tudok tenni. Ennek hatására vagy abbahagyja vagy sem. Ő döntése. Olyan, mint amikor mondom az anyáknak, hogy ezt meg azt ne adjanak a gyereknek 1 éves kor alatt, és némelyik személy szarik rá. Ennyit róla. De elmondom, hogy akik dohányoznak és akik azt adják a gyereknek többek között, amit nem szabadna, a kisebbségből kerülnek ki általában. Pedig ugyanúgy mondom el mindenkinek, mit nem lehet, de hát... Utána meg panaszkodnak, hogy sokszor beteg a gyerek, esetleg allergiás lesz, és nincs pénz gyógyszerre, meg vizsgálatokra hordani. Az én általam gondozott faluban ez megy sajnos!
23/Nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!