Bűn-e a dohányzás terhesség alatt?
Én dohányzom, de eszméletlenül haragszom azokra, akik terhesen cigiznek, ill. kisgyermek, terhes nő közelében.
De: én is hallottam már, hogyha nem tud letenni róla, akkor inkább szívjon el néha egyet, minthogy a sok idegeskedéssel ártson a babának (persze szerintem a napi 1-2 az sok).
Sajnos nem tudod meggyőzni, ha őneki magától nincs annyi esze.
AZ én anyám amikor velem terhes volt végig dohányozta a 9 hónapot,sőt az elmondása szerint mielőtt szülni ment volna,még elszívott egy utolsó cigit..
Az eredmény: Halláskárosult vagyok..Apám évekig vitt kezelésekre,és mindig megkérdezte az orvosoktól,hogy elképzelhetőnek tartják,hogy a születési "hibám" köszönhető-e a dohányzásnak..A válasz mindig ugyanaz volt: Elképzelhető,hogy a cigaretta miatt volt,de az is lehet,hogy nem..Nem tudják meg mondani,csak azt,hogy nem tesz jót a babáknak...
Én is dohányoztam.Amikor megtudtam,hogy terhes vagyok,egyből eldobtam a cigit,és azóta sem gyújtottam rá..Én nem akartam,hogy a fiam valami betegséggel szülessen..Az ördög nem alszik ahogy mondják..
Bár személy szerint nekem ronda látvány egy cigiző kismama...
A dohányzás ellen nem véletlenül kampányolnak. Rettentő nehéz róla leszokni, ugyanis szenvedéllyé válik.
Mindazonáltal a dohányost még idegesíteni is, sokkal többet árt, mint használ.
Inkább nagyon is erős, hogy napi 1-2 szálnál megáll.
Az idegeskedés pedig mindennél rosszabb.
Esetleg lehetne még szűrőt venni a cigihez, nem letüdőzni, ilyen apró trükköket tenni.
De sajnos a pszichés függés is nagyon jelen van, ha arra gondol, hogy soha többé nem gyújthat rá, attól végképp kitöri a frász.
Ne molesztáljátok szegényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!