Bűn-e a dohányzás terhesség alatt?
Szerintem azért van különbség az között, hogy valaki terhesen is elszívja a napi 1- fél doboz cigijét, és az között, hogy ezt legalább le bírta csökkenteni napi 1-2 szálra. Nem akarom elbagatelizálni a dohányzás káros következményeit, de azért ennyi káros anyag akkor is bejut az ember szervezetébe, ha nem dohányzik, csak szimplán városban él és jár-kel a szmogban. Persze erre nem szükséges rátenni mégegy lapáttal, de ez azért még nem egy olyan nagyon durva eset.
Mindezt úgy mondom, hogy én teljesen letettem a cigit a terhességem és a szoptatás idejére, egyetlen szálat sem szívtam el.
És a barátnődnek abban igaza van, hogy ez az ő felelőssége, nem a tiéd, nem kéne ezzel "csesztetni". Az orvosa tud róla, sőt, ezt a mennyiséget nem ítélte vészesen soknak, és azért gondolom az orvos jobban ért hozzá. Természetesen az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem cigizne terhesen, de neked akkor sem kéne még pluszban idegesíteni. Nem csak a cigizés árt a babának, hanem az idegesség is. És te akaratlanul is ártasz a babának azzal, hogy idegesíted az anyját.
Nekem is van olyan ismerősöm, aki cigizett terhesen, meg volt róla a véleményem, mert ő nem napi 1-2 szálat szívott, hanem egy szimpla délután 1 órás beszélgetés alatt 4 szálat, egy doboz cigi két napig nem volt neki elég, viszont megálltam, hogy beszóljak miatta, nem tettem rá megjegyzéseket. Szerencsére egészséges babája született amúgy. Úgy voltam vele, hogy meg lehet róla a véleményem, el is mondtam neki EGYSZER, hogy ezt nem kéne, de nem cseszegettem vele lépten-nyomon.
nem károgok senkiébe képzeld. még itt sem. azt meghagyom nektek, akiknek csak ennyi "öröm" jutott az életből.
mindenki élje az életét úgy, ahogy tudja...vagy ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!