Bűn-e a dohányzás terhesség alatt?
Én terhességem előtt (amit terveztem) dohányos voltam, azelőtt, hogy teherbe estem volna, lemondtam a cigiről, hogy a terhesség alatt már javában nemdohányzó legyek, és ne akkor kelljen a legjobban szenvedni a hiányától. A kilenc hónap alatt egyszer sem gyújtottam rá, valahogy nem is gondoltam rá, annyira örültem a babának.
Azt írod, a barátnőd véletlenül esett teherbe. talán pont az a "tudatállapot" hiányzik belőle, ami akkor alakul ki, ha sokáig sóvárog az ember baba után, vagy kifejezetten küzd érte...
Nem tudom. Mindenesetre a napi két szál sok, és azzal takarózni, hogy "anyám is ezt csinálta, és nekem sincs bajom" ostobaság.
Bár én erre egyszer azt válaszoltam egy barátnőmnek, hogy "pont azért nem kellene" - és sértődés lett a vége, nem tisztem bántani senkit, de ez helytelen.
A legjobbnak az orvosok rémtörténeteit tartom elrettentés céljából.
A testvérem végigcigizte a terhességét..
Emlékszem amikor megszületett az unokaöcsém éppen látogatóba mentünk a kórházba,és gyalog mentünk fel a szülészeti osztályra..Az egyik fordulóban volt a kijelölt dohányzóhely,tele szülni váró kismamákkal vagy azokkal akik már szültek..Itt voltunk szem és fültanúja annak amikor a szülészeti főorvos torka szakadtából ordibált a kismamákkal,hogy szégyelljék magukat amit csinálnak,hogy nincsenek tekintettel a születendő kisbabára..Hogy micsoda borzalmas látvány egy szájából kilógó cigi egy kismamánál..Őszinte leszek,én megtapsoltam az orvost,mert igazat adtam neki,mert több hónapon át könyörögtünk,kiabáltunk a tesómmal is,hogy ne cigizzen..(csak annyit értünk el,hogy amikor szem előtt volt nem gyújtott rá,és csökkentette a cigik számát)
Az unokaöcsém tündéri kisfiú(már 4 éves) de sajnos súlyos asztmás!Nemrég kellett a kórházba szaladni vele,mert szegénykém annyira befulladt,hogy látva a fájdalmát sírva fakadtam..Ne kívánom senkinek,hogy ezt átélje..
Talán nem árt ilyenkor a kismamáknak is gondolkodni,hogy ha már új életet akar a világra hozni,akkor tegyen meg érte mindent,hogy egészséges legyen..Soha nem lehet tudni,hogy kinél mit vált ki a cigi..
JA! Az meg nem mentség,hogy az utcán még több szart szív magába..ilyenkor igenis arra kell gondolni,hogy legalább a cigivel ne emeljem tovább a káros dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!