Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Én vagyok a “fura”, hogy...

Én vagyok a “fura”, hogy ezeket nem csinálom/mondom terhesen?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a terhességem elején beléptem néhány csoportba. Mivel első terhesség gondoltam találhatok hasznos infókat és/vagy jófej anyukákat. (Nagy részükből már kiléptem.) Szóval az van, hogy idegesít az “atmoszféra”, ami ezekben a csoportokban van. Úgy beszélnek a nők, mint az óvodások, érdemi infó nincs csak nyálas nyenyergés vagy panaszkodás, hogy itt fáj ott fáj, meleg van, éhesek, nincs étvágyuk stb. A gyerekről pocaklakóként, babóként, kishercegnőként, úrfiként beszélnek és már most minden mondat T/1-ben van. Nekem ezek a babamozis képek sem tetszenek, a legtöbb tök amorf és inkább sajnálom, hogy a babákról ilyen képek kerülnek ki pedig még meg sem születtek. Amúgy érdemi infó ritkán hangzik el.

Tisztázni szeretném, hogy nem célom a hangulat keltés. Csak kíváncsi vagyok, hogy a többség szerint ez ok-e és esetleg nekem nem érkezett még meg a hormonfelhő. 30 hetes vagyok amúgy. Élőben is ez a helyzet, ha más anyukákkal beszél az ember, vagy ezekbe a csoportokba tömörülnek és ez nem jelent semmit? Továbbra is felnőttként beszélek és igyekszem megőrizni női mivoltomat. A gyerekkel pedig két külön személy leszünk, nem lesz minden T/1. Ettől függetlenül nagyon várjuk és sokat vártunk rá. Csak kíváncsi vagyok ki mit gondol.

2022. júl. 27. 23:26
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
88%

Én pontosan ugyanilyen vagyok mint te. Csak az én lányom már 14 éves lett menet közben. 😃

Annyival egészült ki, hogy sose jártam ringatóra, meg baba mama tornára és egyéb ilyen helyre, mert azoktol is hidegrázásom volt.

De azért normális emberek vagyunk, csak nem jön be ez a fajta közösségi élet.

2022. júl. 27. 23:33
 2/32 anonim ***** válasza:
87%
38 hetes vagyok, engem is rettenetesen zavartak, ki is léptem hamar, nem idegesítem magam. Azt a kifejezést utálom a legjobban, hogy “rock and roll van a pociban” “egész éjjel bulizott a kisasszony” stb. :D Nevetséges az egész, hát tényleg az a megoldás hogy az ilyenek társaságát kerülni kell.
2022. júl. 27. 23:33
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Illetve volt egy nő, aki minden egyes nap kiírt valamit, hogy ez normális-e, hogy egy icipicit beszúrt a hasa, meg ilyen semmiségek..Természetesen ilyen tök nyálas stílusba.. Egy hét után tiltottam le, mikor tele volt vele a falam, meg inkább az egész csoportból kiléptem :D
2022. júl. 27. 23:35
 4/32 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Jó, hogy nem rögtön oltást kaptam, hogy milyen antianya vagyok. Én is kiléptem, egy maradt, de abból is ki fogok. Lehetséges, hogy akik már az elejétől otthon vannak nekik van idejük ennyire figyelni magukat. Valaki azt is megkérdezi, hogy normális-e ha aznap kicsit nagyobbat sikerült szellenteni. Nem vicc. Szóval nyilván nem azt akarom, hogy ők változzanak vagy ne úgy éljék meg, ahogy nekik jó, hanem nekem kell kilépni.
2022. júl. 27. 23:40
 5/32 anonim ***** válasza:
85%
Én a pocaklakó kifejezestol hányok :)
2022. júl. 27. 23:46
 6/32 anonim ***** válasza:
84%

Én a "hercegnőm" vagy "hercegem", vagy a "szerelmeim"... Uhhh

. Brrrr... 😂

2022. júl. 27. 23:48
 7/32 anonim ***** válasza:
36%
Van ilyen is, olyan is. Nekem ez túlzás, amit leírsz, fe néha pont ezt élveztem. Amúgy én azzal szórakoztattam magam, hogy a foci eb megy a hasamban, már oda is stadion épült (pont azalatt voltam terhes).
2022. júl. 27. 23:48
 8/32 anonim ***** válasza:
88%

A barátnőm meg folyton ringatora hív...mondtam neki hogy hagyjon ezzel békén, ha fontos neki a barátságunk. Voltam kettő különbözőn is,de azt hiszem még mindig nem dolgoztam fel :)))))

Én nem vagyok képes erre gügyögös,mosolygok nyugodtan egyfolytában mint a dalai láma allapotra eljutni. ezzel senkit nem akartam megbántani.

2022. júl. 27. 23:54
 9/32 A kérdező kommentje:
#7 megértem, ha valaki túlzásnak tartja. Nem is célom egyik viselkedésre sem azt mondani, hogy ez nem “normális”. Csak azt írom le, ami nekem személy szerint nem szimpatikus. És kíváncsi vagyok vagyunk-e így többen.
2022. júl. 27. 23:54
 10/32 anonim ***** válasza:
91%
Én is így vagyok ezzel, csoportokba direkt ezért be sem léptem, elég az ismerősöktől, kollégáktól egész áldott nap ezeket hallgatni, kivagyok tőle. A legjobban a “hogy vagytok” kérdést utálom, meg hogy milyen az étvágyam, nem vagyok rosszul? Mi az istenért lennék a 2. Trimeszter végén rosszul…
2022. júl. 28. 00:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!