Kedves Kismamik! Vennétek különleges és esetleg drágább kismamaruhákat?
Nem vennék.
Sima gumis derekú nadrágot hordok (de nem mackónadrág, rendes utcai, csak kötős a dereka), és teljesen normális szűkebb felsőket, csak a hosszabb fajtájúakat, hogy elfedjék a pocakomat. Van néhány rövidebb felsőm, azokhoz felveszem a kismamaövet, hogy ne legyen csupaszon a hasam.
Kifejezetten kismamaruhák nekem nem tetszenek, a mell alatt elvarrt ruháktól konkrétan rosszul vagyok.
Én azt vettem észre, ha valamit úgy árulnak, hogy KISMAMARUHA, akkor 10ezernél kezdődik az ára, viszont ha simán veszel egy nem gombos nadrágot, hanem kötőset, akkor 2-3ezerből megúszod. Ugyanez vonatkozik a felsőkre is, ha kismamapóló (pl tunika), akkor 5-6ezer legalább.
Ha megtetszik, és még kényelmes is, akkor persze, megveszem. Szeretek csinosan öltözködni. Egyébként a H&M-ről annyit, hogy ne keresgélj a kismama cuccaik között, mert az tényleg elég drága. Én a normál cuccok között találtam egy ruhát, ami 2990 Ft-ba került. Mell alatt bővül, 3/4-es ujja van, tök csinos. És olyan szépen kiemeli a pocimat. :)
Egyébként a Tally Wejil-ben is vannak jó cuccok, csupa gumis derekú naci meg szoknya.
Nem kell feltétlenül drágának lenni ami szép és igényes!
Van egy nő aki kismamaruhák varrásával foglalkozik, illetve olcsón lehet nála kapni farmereket is. Én kizárólag Tőle szereztem be a kismama ruháimat. GYÖNYÖRŰEK, DIVATOSAK, KÉNYELMESEK, IGÉNYESEK! És mindemellett nagyon jó árban vannak. A méretedre készíti, óriási a választék. Megfordulnak utánam az utcán az emberek, terhesség előtt is igényes voltam és úgy érzem most is az vagyok, pedig nem költöttem sokat kismama ruhára!
20 hetes pocis
Ha nagyon sok felesleges pénzem lenne, akkor talán vennék, de mivel nincs, inkább maradok az olcsóbb holmiknál.
Nekem nagyon bevált a normál nadrágjaim derekára (azaz a hasamra) húzható kismama "öv", amivel a saját nadrágjaimat tudom hordani, csak nem gombolom össze a derekukat, és nagyon kényelmes. Igaz, én nem hiztam eddig semmit, csak a hasam nőtt. Felsőket is a normálakat hordom, nem is szeretem a kifejezetten kismama szabásúakat, azokban olyan nagynak érezném magam.
Amúgy meg már-már pofátlanságnak tartom, amit a nagyobb, márkásabb "babaáruházakban" elkérnek a kismamacuccokért, és nekem speciel nem is tetszett egyik kismamaruhájuk sem.(Direkt nem irom az áruház nevét, nehogy kitiltsanak innen ...)
Én a H&M-ben vettem pár nadrágot, azokhoz pedig a sima üzletekben (Mango, Zara, Promod, stb.) veszek felsőket, amelyek nyúlnak. Szintén ezekben veszek kisruhákat, amit egyelőre kiscipővel, balerinacipővel lehet hordani, lassan csizmával. Cipőkből is inkább a laposabb sarkú, de divatos cipőket veszek. Mivel nem járok dolgozni, nem kell elegánsabb ruhákat nézni, inkább a kényelmes és divatos ruhákat veszem.
Az a baj, hogy a H&M-n kívül nem találtam üzletet, ahol elfogadható lenne a nadrág, ami jól nézne ki, Brendonban van 20 ezerért is, de nagyon rondák. Ha lenne olyan üzlet, ahol drágább, de szép kismama nacikat lehetne venni, én is vennék párat.
Nekem a várandósság alatt is ugyanolyan fontos, hogy igényesen nézzek ki, mint azelőtt.
Igen, vannak drágább darabok is a ruhatáramban, de azok tényleg egyediek. (Nem a Brendonra gondolok, az a lehúzás tipikus esete: pl. a gatyák drágák és pocsékul néznek az igénytelen kivitelezés miatt. Bocs, de ez van!)
Szerintem egy csinos kismama nadrágra, illetve szoknyára + egy farmerra nem érdemes sajnálni a pénzt. A felsőket pedig tényleg meg lehet oldani Zara/Promod/H&M/Mango vonalon elég olcsón. Én például a kord és gyapjú blézereimet is tudom még hordani, persze nem begombolva.
És bár 25 hetes vagyok, egyelőre nem tudom elképzelni, hogy letegyem a tűsarkút. (Persze a hóban nem magas sarkú csizmában fogok járni, de alacsonyabb sarokkal is vannak nőies darabok.) Ezen felül egy-két kiegészítő (pl. nyaklánc, sál, kendő) is csodákat tesz.
Amúgy pedig minden azon múlik, hogy mennyire vannak az egyes darabok és kiegészítők összhangban egymással és az ember egyéniségével, illetve hogyan tudja az illető viselni azokat! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!