Honnan lehet tudni, hogy hol tapadt meg a méhlepény?
Köszönöm mindenkinek!
Igyekszem használni a józan eszemet, köszönöm, nem csak itt, hanem az élet minden területén. Első babánál viszont teljes józan ésszel is érdekelhetnek dolgok, amiknek egyrészt, mielőtt kiírom a kérdést megpróbálok magamtól utána nézni, másrészt, ha ez nem sikerül, akkor mérlegelem, hogy idő előtt keressem fel a dokit, vagy inkább itt kérdezzek, ezzel vállalva az esetleges negatívat is. Ebben az esetben úgy gondolom, hogy az utóbbi a jobb döntés. Biztosan lesz még olyan kérdésem/felvetésem a következő hónapokban, ami sokaknak evidens, nekem pedig utána járás után sem, dokit pedig a kontrollig nem nyúznám vele. Cserébe én is igyekszem másokon a legjobb tudásom szerint segíteni, ha tudok. Írtam is, hogy tisztában vagyok vele, hogy ha gond lenne, tudnék róla. Ettől függetlenül köszönöm a válaszodat, mert a minősítést leszámítva hasznos volt, illetve a második hozzászólásodból is az jött le, hogy effektíve nem rosszindulatból írtad. :)

“Az előző kontrollnál még nem is tudtam, hogy ez egy lényeges kérdés (első baba)”
Baromira nem lényeges kérdés, az égvilágon semmit nem számít, hogy hol a lepény. Ez alól egy kivétel van, ha a méhszájon tapad, de azt meg tudnád, mert mondtàk volna.

Szerintem pedig fontos, hogy helyezkedik el a lepény. Az egy dolog, hogy a terhesgondozást végző doki látja, de aki a szülést fogja levezetni, annak sem árt tudni róla... (mondjuk kismamaként tényleg mindegy).
Nekem egyébként a terhesgondozóm a 12. heti uh leletre nem írta rá, hogy MCDA/MMD az ikerterhességem, később pedig már elég nehéz uh-val rájönni. Ez pedig a felmerülő esetleges komplikációk miatt, szülés ideje/módja miatt nagyon nem mindegy. (Az, hogy nekem mondta, tök mindegy) Szóval a leletre minden lényeges orvosi adatot fel kell(ene) tüntetni, és nem a kismama/páciens miatt. )

“aki a szülést fogja levezetni, annak sem árt tudni róla...“
Miért is? Mit befolyásol?:D (A méhszájon tapadó eseteket leszámítva)?

Befolyásolja. Mert császárnál bizonyos mellső fali tapadásokkal óvatosabban kell bánni/vágni.
Méhszájat fedőnél meg nyilván kiesik a hüvelyi út.

Nekem a 12 hetesen csak annyit mondtak, hogy hátsó falon mélyen tapadt, majd 15 hetesen elkezdtem vérezni, végül nem emiatt, de akkor mondták, hogy a belső méhszájon van a lepény, így most már gyakrabban is néznek rá
Ha gond lenne mondanák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!