Honnan lehet tudni, hogy hol tapadt meg a méhlepény?
Figyelt kérdés
Folyamatosan olvasom, hogy első fali, hátsó fali méhlepény stb, de nekem fogalmam sincs arról, hogy milyen az enyém. 15. hétben vagyok, voltam minden szükséges vizsgálaton, illetve a nődokihoz is havonta járok kontrollra, de egyik leletemen se olvastam ilyet és nem is említették.
Nekem a 12 hetes UH leletemen írták, én onnan tudtam. Kérdezd meg legközelebb, ha érdekel.
2022. júl. 13. 13:58
3/21 anonim válasza:
Nekem a 18. heti genetikain tüntették fel először. De ha megkérdezed, akkor megmondják UH közben :)
2022. júl. 13. 13:59
4/21 A kérdező kommentje:
Meg fogom, viszont az még 3 hét és az előző kontrollnál még nem is tudtam, hogy ez egy lényeges kérdés (első baba), amikor többször jött szembe velem ez a kérdéskör, akkor kezdtem el utánajárni, hogy pontosan mi is ez és kezdett el érdekelni, hogy miért nincs a leletemen. Mivel gondolom, ha baj lenne, mondták volna, így a puszta kíváncsiság miatt nem hívnám idő előtt a dokit, viszont nem voltam benne biztos, hogy a sok latin kifejezés közül esetleg valamelyik nem-e ezt jelöli.
2022. júl. 13. 14:01
5/21 anonim válasza:
a latin kifejezésekre rá tudsz keresni, és kiderül hogy melyik mit jelenthet.
nekem a magándokim eleinte nem is említette, hogy a méhszájon van részben, később derült ki amikor tb alapon elmentem 12 hetes uh-ra. beszéltem róla a magándokival utána, mondta hogy annyira kis részben fedi, hogy nem releváns, hiszen még nő a méhem, akkor meg úgyis lejön róla, így fölösleges aggodalmat nem akart nekem okozni.
de valóban, ha megkérdezed kiderül :) mellső fali lepénnyel később érezheted a pici mozgását, illetve a későbbiekben is lehetséges, hogy nem érzed annyira aktívnak majd.
2022. júl. 13. 14:10
6/21 anonim válasza:
Valószínűleg rajta van, csak nem tudod melyik az. Amúgy számodra teljesen lényegtelen infó, ha nem az lenne tudnál róla.
2022. júl. 13. 14:13
7/21 anonim válasza:
Azt értsd meg, hogy az orvos nagyon jól tudja, hogy minek van/nincs jelentősége. A méhlepény tapadása akkor problémás, ha részben vagy teljesen fedi a méhszájat. Következésképp ha ez állna fenn, akkor tudnál róla. Használd a józan eszedet légyszi.
2022. júl. 13. 14:23
8/21 anonim válasza:
Azért bunkónak sem kell lenni a kérdezővel..."Használd a józan eszedet légyszi."..... Használd az empátiád légyszi.
Nekem nagyon szar helyen volt, sőt teljesen fedte a méhszájat, mégis csak 18. hetin tüntették fel először. Utána viszont nézegették nagyon komolyan a végéig.
-3- voltam
2022. júl. 13. 14:27
9/21 anonim válasza:
Igen, kicsit erős voltam, elnézést kérek. De fenntartom, hogy muszáj a kérdezőnek összeszednie magát ilyen téren, gyereket fog nevelni.
2022. júl. 13. 14:35
10/21 anonim válasza:
A kérdező össze fogja szedni magát, de szerencsétlen első terhességnél 14 hetesen még hadd legyen már kicsit bizonytalan :) Ez is csak azt jelenti, hogy foglalkozik a babával, nem pedig szarik bele a világba.
Kérdező, mire odakerülsz úgyis mindent ügyesen megoldasz majd! Addig meg nyugodtan kérdezz, ha bizonytalan vagy. Én is így tanultam, nem magamtól szoptam ki mindent a kisujjamból :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!