Miből tudom, hogy amit érezek, az a magzat mozgása?

Első fali lepény (tehát jóval később kellene éreznem),17-ik hétben voltam védőnőnél, egyéb miatt. Hümmögött, ahogy töltötte a kiskönyvem, hogy magzatmozgás még niiiiinnccssss.
Én meg felhúztam a szemöldököm, hogy nem tudom ez az e, de néha nagyon mélyen a hasamban, olyan, mintha tikkelést éreznék, mint amikor megrándul egy izom, vagy a szem rángatózik. Csak tényleg igazán mélyen a hasamban.
Mosolyogva mondta, hogy az bizony az lesz akkor.
Azóta egyre sűrűbben érzem és már merem mondani, hogy minden nap érzem őt odabenn karatézni, (19-ik hét) meg néha mintha forogna vagy feszegetne.
De semmi bélmozgás, halacska, vagy pillangó. Határozottan éreztem, hogy ez most valami más. :)

Nekem sem volt egyiknél sem buborékpukkanás meg semmi ilyen.
Sőt, izom és a méh nyúlásának tudtam be, a nőgyógyász is megerősített benne, annyit mondott, lehet igen, lehet nem.
Korai terhességben, főleg elsőben könnyű belemagyarázni mindenbe, erre majd akkor jön rá az ember, mikor később fixen a babát érzi mozogni, hogy az előtte valószínűleg nem is az volt.

Nálam úgy alakult, hogy a védőnőhöz majdnem 2 hónapig nem voltunk, mert gondjai voltak, mindegy is, nem az a lényeg.
Aztán mikor mentem olyan kb 22 hetesen, kérdezte a magzatmozgást, hogy mikortól volt kb, hogy beírja a kiskönyvbe.
Én meg nem emlékeztem, mondom hirtelen, olyan 16. hét talán.
Erre nézett, hogy hmmm hát ez biztos? Mondom nem. :D
De akkor kb 18-19. hét.
Erre mondta, hogy na, ez már reálisabb, ezt írja be. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!