Fura vagyok, ha terhességem alatt nem veszek könyveket és egyáltalán nem izgulok, hogy mi lesz a terhességem további szakaszaiban?
Az elsőnél én is csak anyut kérdeztem.
A másodiknál viszont mindent nyomon követtem egy appon. Könyveket nem vettem, tapasztalatból semmi nem úgy alakul, ahogy ott leírják.
Én nem olvastam kisnama könyveket és nem kérdeztem senkit.
Interneten olvasgattam mekkora épp a baba, mije fejlődik éppen, ilyenek, de nem aggódtam
Szerintem bizonyos szempontból nyugisabb, ha nem olvas össze az ember mindenfélét, sokkal kevesebb stresszel jár. Más részről viszont nem árt tisztában lenni bizonyos dolgokkal.
Én főleg a neten olvasgatok, mert gyorsabb, mint egy könyv, de vannak könyveim is, csak még időm nem volt rájuk.
Anyukámat én még nem nagyon kérdeztem semmiről, ha mégis akkor ő maga mondja, hogy semmi nem úgy van, mint mikor ő várt engem. Azóta ezerszer változott az ajánlás mindenre.
Én is feleslegesnek tartottam
Volt egy app a telefonomon, csak hogy tudjam hányadik héten járok és ennyi
Vagy a dokimmal vagy anyával beszéltem
Nem vagy fura. Én se olvasok orrba-szájba könyveket, egy-két cikket szoktam neten.
Nekem inkább azok furák akik előre elterveznek mindent, elmennek minden létező tanfolyamra és felkészülnek még abból is mi lesz 18 év után.
Szerintem erre felkészülni nem lehet ígyse-úgyse. Persze legyen tisztában az ember a dolgokkal mert az kell, de sokan túltolják kicsit.
Szerintem sem gond,hogy nem aggódod túl.Amíg dolgoztam terhesen,én sem gondolkoztam olyanokon,hogy szülés,meg ilyesmik...aztán mikor már otthon voltam a végén (kb. 32. héttől) és közeledett a dolog,akkor azért kicsit utánaolvastam,néztünk pár videót is a férjemmel,hogy képben legyünk.Nekem hasznos volt például a légzőgyakorlatokról szóló videó,a helyes légzés sokat segített vajúdáskor.Meg hogy milyen beavatkozásokat végezhetnek,illetve hogy szülő nőként mik a jogaim.
Most,hogy megint babát várok,inkább a testvérkapcsolatokról szoktam olvasni,vagy kérdezgetni az ismerősöket.Egy hasfájós csecsemővel már sok mindent megéltem,remélhetőleg sok meglepetés már nem fog érni újszülött témakörben 😅.De persze,ki tudja.
Amúgy meg írtad,hogy anyukádtól tájékozódsz,ez is sokat ér.Úgyis van nyolcmillió könyv a témában,mindegyik mást mond,csak összezavarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!