Terhességi diabétesz - reggeli?
A lányomnak terhességi diabétesze van, amit egész jól tud kontrollálni, az egyetlen problémája a reggelivel van.
Mindig müzlit (nem cukrozott) szokott enni, most értelemszerüen nem teheti, viszont egyelöre nem talált semmi alternatívát helyette. (kenyeret meg hasonlókat eddig sem evett soha)
Akinek van tapasztalata, tudna tippeket adni, esetleg valami olyan "müzlit" javasolni, ami ehetö számára.
Elöre köszönöm a segítséget!
A terhességi cukorbetegség amúgy is annak a jele, hogy sérült a szénhidrát háztartás. Nagy hányada igazi cukorbeteg is lesz rögtön vagy a klimax körül.
Örökre figyelni kell az étkezésre, és a kis tápanyag (zsír, fehérje) és rosttartalmú csupa CH, esetleg édes reggeli az amúgy sem ideális még egészségesnek sem, mert a magas inzulinszint utána délelőtti éhséghez, napközbeni túlevéshez vezet.
Amúgy szívből megértem őt, de sajnos ez van.
Tudom javasolni Török Eszter szakácskönyveit. Én abból főzöm, és mindig jó a cukrom utána 1 órával. Nem éhezem, és valtozatos is. :)
Ezekben a receptekben nem csak szénhidrát van reggelire, hanem fehérje és jó zsírforrás is, ami megintcsak lassítja a szénhidrátok felszívódását, igaz azok is kiváltanak inzzlinválaszt, de mérsékeltebbet.
Kitartást!!!
Köszi a tippet, továbbítom.
De - nem kötözködés -, azóta a második babája is meglett a lányomnak, nem teljesen aktuális a dolog.
Gratulálok hozzá! :)
Ha utána szeretne az étkezésre odafigyelni, ez még jó lehet, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!