Aki hasonló helyzetben volt, tud segíteni? Miket ehetek?
Ma tudtam meg, hogy cukorterhelés után a 120 perces vércukor értékem 8,8 lett. Utánanéztem és ez soknak számít. (Az éhgyomori 4,8 lett.) Amíg nem jutok el egy diabetológushoz, addig is szeretnék egészségesebb ételeket fogyasztani.
Ha számít valamit, ez a 2. várandósságom, 31 éves vagyok és normál testalkatú. Előző várandósságomnál nem volt ilyen probléma.
Köszönöm szépen a segítséget!
Bocsi, látom, hogy régi a kérdés, de ha még használod az oldalt elmondanád, mi lett veled? Nekem a 25hetesen még elfogadható volt a terhelésem, de a korom miatt kértek kontrollt. Az már sajnos, nem lett jó. Csontra olyan, mint a tiéd, a kezdő is, a 120perces is. 32hetes vagyok most. Ha nem vagyok ilyen öreg és nem kérnek kontrollt, ki se derül, mert a gyereknek minden értéke tökéletes, nekem sincs semmi arra utaló jel. Elkezdtem szénhidrát diétát tartani, de még csak ma voltam diabetológusnál. Ő nem ijesztgetett egyáltalán, kezembe nyomott egy kis füzetet, adott időpontot dietetikushoz, meg kiadta, hogy mérjem főétkezések után 1órával. Legyen 7,5alatt és ne pánikoljak. Eddig 1x mértem csak, az jó volt. A probléma, hogy eddig jól voltam, a gyerek is jól volt. Mióta csökkentettem a szénhidrátot, éhes vagyok, szédülök, rosszul vagyok és ettől idegbeteg. Nekem aztán mondhatják, hogy egyek mellé nem számolósokat. Sz@rt se ér. Mindenki nyomja ezt a Facebook csoportot, de szerintem ott meg kicsit túltolják. Nem tudom és nem is akarom, egész nap a kisbetűs összetevőket elemezgetni, mérni, hol az alapanyagot, hol cukrot. Főzni egyébként se tudok, mert felújítás alatt a konyhám. Szóval az a tervem, ha jókat mérek úgy, hogy nem eszem direktben cukrosat, tartom a 160-180g szénhidrátot(még nem mondták meg melyik kell), akkor nem stresszelem magam tovább, hisz, ha jól értem, a lényeg, hogy ne legyenek kiugró cukorértékek, mert a bajt az okozza, minden más csak rizsa.
Emlékszel még esetleg, hogy te hogy érted el? Rendben volt a baba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!