Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák terhességi diabétessz...

Kismamák terhességi diabétesszel! Karácsonykor is tartjátok a diétát?

Figyelt kérdés
Mit esztek ilyenkor?

2021. dec. 24. 15:58
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
Én sütöttem diétás "mézeskalácsot", túrós pogácsát, anyukám teljes kiőrlésű lisztből, édesítővel mákos bejglit. Az étel majdnem ugyanaz lesz, mint eddig. Húsleves, töltött káposzta, csak barna rizzsel sima helyett, rántott hal helyett nekem roston sült hal lesz, köretnek bulgurt eszem. A francia salátában pedig nem majonéz lesz, hanem tejföl, dijoni mustár, pici édesítővel. Anyukám süt még kacsamájat, valamint hústortát (csirkemell, sajt, sonka, bacon szalonna, házi tejföl rétegezve és sütőben megsütve).
2021. dec. 24. 16:27
 2/10 anonim ***** válasza:
98%

Nem értem a kérdést. A magzatnak a hasadban karácsonykor is árt a magas cukorszint. Miért tennél kivételt?

Amúgy pedig minden ételnek el lehet készíteni a diétába illő verzióját. Az meg amúgy sem árt, ha nem zabálod szét magad 3 napon keresztül.

Én sütöttem tk cukormentes bejglit, cukormentes tiramisut. Ebédre csirkerolád volt, holnap pedig vendégségbe megyünk, ahol anyukám szintén készít diétába illő ételt és süteményt.

Ez már a második GDM-es terhességem, az elsővel is beleesett a Karácsony, különösebb nehézség nélkül át lehet vészelni.

2021. dec. 24. 17:31
 3/10 anonim ***** válasza:
8%

Nem tartom.

2 nap, belefér. Amúgy kb. éppen fényevő nem vagyok már a terhesség miatt... Azért eszem, mert muszáj, de utálom ezeket az egészséges dolgokat. És nem, korábban nem voltam túlsúlyos (50-55 kg között mozgom gimis korom óta).

Imádom a karácsonyt, nem fogom ilyenkor is szenvedtetni magam. Nyilván nem hányásig eszem, de igenis jól esik ilyenkor enni abból, amire amúgy rá sem nézhetnék.

2021. dec. 24. 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3. Nem fér bele. De a te lelkiismereteden szárad.
2021. dec. 24. 22:29
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
3as, nem szenvedteted magad, inkább szenvedjen a baba a hasadban. Micsoda felelős szülői hozzáállás!
2021. dec. 24. 22:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mert ha aztán ha valami baj lesz akkor évekig nem tudom elengedni hogy emiatt történt-e. Akkor sem, ha amúgy egyértelműen köze sincs hozzá.

3-mas: megsúgom, hogy azon felül, hogy árt a gyereknek, a terhességi diab gyakran nem múlik el varázsütésre. Utána újra ellenőrizni kell és életre szóló diétát lehet nyerni, ha hátramarad IR, IGT. Remélem nem lesz bajod, de elég felelőtlen ezzel csalni.

2021. dec. 24. 23:33
 7/10 anonim ***** válasza:
96%
Én azt nem értem, hogy hogy nem lehet kibírni azt a pár hónap diétát, tudva, hogy ezzel a babám szív- és idegrendszere jól fejlődik és nem kell megszüljek egy óriásbébit. Nekem életre szól a diéta, nem pár hónap, mert IR-es vagyok, de nem értem, hogy mit nem lehet szeretni ezen a diétán. Ugyanolyan jókat eszem, ha nem finomabbakat, mint "előző életemben". A karácsonyi menü nagyrészt a sütiken kívül pedig alapból is majdnem diéta kompatibilis.
2021. dec. 25. 08:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Tiramisut milyen piskotaval készítetted? Mert itthon nem lehet kapni cm tk babapiskotat :(

2021. dec. 25. 17:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem piskótával csináltam, hanem Gullon keksszel, CM tejszínnel és negyedannyival. Nagyon finom így is, pohárba töltöttem.
2021. dec. 25. 22:12
 10/10 anonim ***** válasza:

1-es vagyok. [link]

Én ezt a babapiskótát szeretném majd kipróbálni.

2021. dec. 26. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!